قسمتی از متن مقاله فرکانسهای مخابرتی و ماهواره
تاریخچه ماهواره:
اولین پرتاب ماهواره به مدار زمین را روسها به نام خود ثبت کردنداین ماهواره که اسپوتنیک نام داشت در سال 1958 در مدار زمین قرار گرفت. آمریکایی ها دو سال بعد وارد عرصه ماهواره شدندو در سال 1960 اولین ماهواره را پرتاب کردند.فن آوری صنعت ماهواره و ایستگاههای پرتاب آن اکنون در انحصار چند کشور است.بیشترین پرتاب را تاکنون روسیه انجام داده است ولی ماهواره های آمریکایی از لحاظ پیشرفت و دقت از روسیه جلوتر است.
عملکرد ماهواره به زبانی ساده:
امروزه شاهد کاربرد وسیع تکنولوژی ماهواره ای در دنیا هستیم. تکنیکهای ماهواره ای نه تنها در خدمت سیستمهای مخابرات و صدا و تصویر قرار گرفته است، بلکه در پیشرفت علوم دیگر مانند علوم فضایی، زمین شناسی، هواشناسی و علوم نظامی نیز تأثیر بسزایی دارد. اساسی ترین بهره ای که سازمان صدا و سیما از تکنولوژی ماهواره می برد، انتقال صدا و تصویر است. به این نوع سرویس، سرویس پخش عمومی رادیو و تلویزیون یا( BSS (Broadcast satellite service می گویند . از سرویس های دیگر مورد استفاده در سیستمهای ماهواره ای، سرویس ارتباط ثابت FSS یا fix satellite service است که در این سرویس ارتباط رادیویی بین نقاط ثابت و ماهواره صورت می گیرد. این سیستم به این منظور ارتباطات تلفنی،تلگراف،دیتا و رادیو و تلویزیون بکار می رود. در این سرویسها با قراردادن یک آنتن کوچک و یک گیرنده(Receiver)، سیگنالهای رادیو و تلویزیون دریافت می شود. با دیجیتال شدن سینگنالهای صدا و تصویر و پیشرفت سیستمهای فشرده سازی تعداد سیگنالهای بیشتری انتقال می یابد. بنابراین، از این تکنولوژی اقتصادی تر نیز شده است. علاوه بر این،در سیستمهای دیجیتال، کد گذاری سیگنالها باعث بالا رفتن امنیت انتقال سیگنال شده است.
- ماهواره و فرکانسهای مخابراتی
- امواج مایکروویو چه نوع امواجی هستند؟
- ماهواره چیست ؟
- تاریخچه ماهواره
- عملکرد ماهواره به زبانی ساده
- مدار زمین ثابت
- پوشش (Footprint)
- طول و عرض جغرافیایی
- مرحله ارسال سیگنال به ماهواره (Uplink)
- مرحله ارسال از ماهواره به زمین (Downlink)
- مرحله دریافت سیگنال:
- آنتن
- LNB
- دستگاه گیرنده ماهواره ای
- راهنمایی های کلی برای دریافت سیگنالهای ماهواره ای
- تنظیم آنتن
- ماهواره های جاسوسی
- موارد استفاده از ماهواره
- نظامی
- رادیو و تلویزیون
- مخابرات
- آموزش
- تهدیدات جاسوسی و امنیتی
- جاسوسی ماهواره ای
- شبکه ماهواره ای جاسوسی اشلون
- ماهواره جاسوسی EarlyBird
- ماهواره جاسوسی افق
- RCS
- منابع
شبکه ماهواره ای جاسوسی اشلون:
ایستگاههای گیرنده شبکه جاسوسی اشلون در تمام دنیا مستقر است
آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) سیستم جاسوسی جهانی با اسم رمز اشلون (ECHELON) را طراحی کرده است.
این شبکه به کلیه تماسهای تلفنی، فاکسها و پیامهای تله تکس و پستهای الکترونیکی که در هر نقطه از دنیا رد و بدل میشوند، دسترسی دارد و آنها را بررسی میکند.
شبکه اشلون از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا کنترل میشود و با همکاری سازمانهایی چون، ستاد ارتباطات کل در انگلیس، مقر امنیتی ارتباطات در کانادا، ریاست امنیت دفاعی استرالیا و دایرهی امنیت ارتباطات کل در نیوزلند، فعالیت میکند.
این سازمانها تحت یک توافقنامه خیلی محرمانه در سال 1948 آغاز به کار کرد.
نحوه فعالیت سیستم اشلون به این گونه است که ایستگاههای گیرنده داخلی خود را در همه نقاط دنیا مستقر میکند تا کلیه ماهوارهها، طول موجهای کوتاه، ترافیکهای ارتباطاتی سلولی و فیبرنوری را به دام بیاندازد و سپس آن را به رایانههای انبوه و با قابلیت بالای آژانس آمریکایی مزبور برای تجزیه و تحلیل و بررسی دقیق ارسال کند.
این پیامهای مختلف پس از دریافت توسط ایستگاههای شنود، شامل مکالمات و مکاتبات هستند که توسط یک سیستم تحلیلی هوشمند به دقت بررسی میشوند.
هدف اصلی از فعالیت آژانس مزبور ردیابی و کشف گروههای سیاسی ناشناس و فعالیتهای آنها است.
سیگنالهای بسیار اندکی میتوانند از دام این گیرندههای الکترونیکی فرار کنند.
بهرهگیری از ایستگاههای گیرنده زمینی، کشتیهای هوشمند در آبهای هفتگانهی دنیا و ماهوارههای سری قوی در ارتفاعات 20 هزار مایلی از سطح زمین قدرت فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا و اعضای پیمان UKUSA را افزایش داده است.
مناطق جغرافیایی مختلف در سر تا سر دنیا بین اعضای این پیمان تقسیم شده است؛ به طوری که آمریکا در بخش بررسی سیگنالهای ارتباطاتی قاره آمریکا، انگلیس در بخش اروپا، آفریقا و غرب روسیه، استرالیا در بخش آسیای جنوب شرقی، جنوب غربی اقیانوسیه و مناطق شرقی اقیانوس هند، نیوزلند در بخش شرکتهای غربی اقیانوس آرام و بالاخره کانادا در بخش بررسی سیگنالهای شمال روسیه، اروپای شمالی و همچنین ارتباطات آمریکایی، فعالیت میکنند.
روش کار اشلون به این نحو است که می تواند بخش زیادی از ارتباطات را با استفاده از کامپیوتر ردیابی کند این کار بصورت خودکار و با استفاده از کلید واژ ها مورد نظر صورت می گیرد .که کلید واژه ها می توانند نظامی ،سیاسی ،امنیتی و حتی اقتصادی باشند.بعنوان مثال اتحادیه اروپا در سال 81 اعلام کرد جاسوسی صنعتی بین سیزده تا یکصد و چهل و پنج میلیارد دلار به شرکتهای اروپایی صدمه زده است.
گر هارد داشمیت دبیر کمیته تحقیقاتی جاسوسی پارلمان اروپا از همه شر کتهای اروپایی خواست تا با عوض کردن رمزها و کدهای شناسایی خود به مقابله با شبکه اشلون آماده شوند
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.