چکیده
این گزارش بر مبنای بررسیهای زمینشناسی معدنی در منطقهای در حدود 50 کیلومتری جنوب ریگان بم- کرمان تنظیمشده است. منطقه موردبررسی ازنظر اکتشاف و پیجوئی منابع مس پرفیری موردنظر شرکت اکتشاف ملی مس ایران بوده است و فعالیتهای این شکرت در حال حاضر پیجوئی و اکتشاف مقدماتی را پشت سر گذاشته است و وارد اکتشاف نیمه تفضیلی شده است. بنابراین با شناخت و آگاهی کافی که ما از منطقه و نوع کانیسازی و پراکندگی آن در منطقه داریم کافی است که بین اطلاعات ماهوارهای پردازش شده و نقشههای زمینشناسی و ژئوشیمیایی در دسترس ارتباط برقرار کنیم تا درنهایت به روشی دست پیدا کنیم که در موارد دیگر که پروژه پیجوئی و اکتشاف روند طبیعی خود را طی میکند بتوانیم بهعنوان اولین فاز پیجوئی از این کلید استفاده کنیم. برای این منظور سعی شده است که با استفاده از منابع موجود طریقه استفاده از این اطلاعات را موردبررسی و تحلیل و تفسیر قرار دهیم. بهطورکلی این پروژه در چندین فصل تهیه و تنظیم میشود که به ترتیب زیر است:
- تاریخچه سنجشازدور
- مفاهیم و اصول سنجشازدور
- زمینشناسی عمومی ناحیه ریگان- بم- کرمان
- پردازش دادههای ناحیه ریگان- بم- کرمان
بهطورکلی تاکنون به بالغبر 2400 ماهواره به ثبت رسیده است که از این میان حدود 1000 ماهواره کاربرد سنجشازدور دارند شروع سنجشازدور توسط نیروهای نظامی بوده است و از دهه 80 کشورهای زیادی محسنات فضا را متوجه میشوند و به سمت استفاده از فضا میروند. امروزه استفاده از فضا چنان گسترشیافته است که سازمان ملل سنجش استفاده واضح آمیز از فضای بالای جو به وجود آمده است.
در این گزارش زمینشناسی عمومی منطقه موردمطالعه قرار گرفت. کالبد زمینشناسی سلسله جبال بارز که منطقه موردبررسی در بخش بسیار کوچکی از این پیکره واقعشده است از یک پیکره ولکانو پلونیوم تشکیل شده است. از این محدوده بخش مرکزی شمالی و جنوب ناحیه را سنگهای نفودی تشکیل میدهد که به گونهای آشکار در ردیف آتشفشانی ائولن تزیریق شده است. فعالیتهای ماگمایی و متعاقب آن رخدادهای تکتونیکی نقش بسزایی در شکل گیری واحدهای دگرسان این نمودهاند.
بهطوری که هجوم و حضور محلولهای تأخیری و باردار در سنگهای میزبان و خود آلودگی سنگ میزبان به مواد باردار علی الخصوص مس، سیمای جالبی به ریخت محدوده معدنی در بخش مرکزی ناحیه داده است. هدف ما بررسیهای زمینشناسی و معدنی منطقی توسط عکسهای ماهوارهای است که شامل تهیه نقشه لیتولوژی و نقشه خط واره ها در مقیاس و همچنین نقشه توپوگرافی و کنتراسیونهای ئیدروترمالی در منقطه میباشد
مقدمه
این گزارش بر مبنای بررسیهای زمینشناسی معدنی تنظیمشده است که با استفاده از دادههای سنجنده TM ماهواره لندست 5 در منطقهای در حدود 50 کیلومتری جنوب ریگان- بم- کرمان صورت گرفته است.
در این بررسیها سعی شده که توانایی و قدرت اطلاعات TM در تفکیک واحدهای لیتولوژیکی واقع در منطقه و همچنین نمایش خط واره ها و گسلهای اصلی آزموده شود. در حالی که مهمترین و اصی ترین تلاش ما برای به نقشه در آوردن کانیهای رسی که در ارتباط با زونهای آلتراسیون ناشی از محلولهای ئیدروترمال هستند در ادامه صورت گرفت.
اصولاً به علت مقیاس خاص تصاویر ماهوارهای که در حدود ماهواره لندست و سنجنده این مقیاس در حدود است، از این اطلاعات عمدتاً در اولین فاز پی جویی مواد معدنی استفاده میشود. در این فاز عملیات پی جویی به واسطه این مقیاس کوچک نقاط امیدبخش که میتواند در مراحل بعدی مورد اکتشاف ژئوفیزیکی و یا ژئوشیمیایی قرار گیرد، استخراج میشود. بسیار حائز اهمیت است که از اطلاعات طیفی TM ماهواره لندست امروزه برای اکتشاف بسیاری عناصر استفاده میشود از قبیل اورانیم مس، سرب، روی، نقره، تنگستن- طلا، نفت و کانیهای صنعتی. منقطقه موردبررسی ازنظر اکتشاف و پی جویی منابع مس پروفیری موردنظر شرکت اکتشاف ملی مس ایران بوده است و فعالیتهای این شرکت مرحله پی جویی و اکتشاف مقدماتی را پشت سر گذاشته است و وارد اکتشاف نیمه تفضیلی شده است. بنابراین با شناخت و آگاهی کافی که ما از منطقه و نوع کانی سازی و پراکندگی در منطقه داشتیم، کافی بود که بین اطلاعات ماهوارهای پردازش شده و نقشههای زمینشناسی و ژئوشیمایی آماده شده ارتباط برقرار کنیم. تا درنهایت با روش یا کلیدی دست پیدا کنیم. که در موارد دیگر که پروژه پی جویی و اکتشاف روند طبیعی خود را طی میکند، بتوانیم بعنوان اولین فاز پیجوئی از این کلید استفاده کنیم.
مقدمه
فصل اول: تاریخچه سنجش از دور
کلیات
تاریخچه مختصری از سنجش از دور
سیستمهای هوایی
عکسهای هوائی و سیستمهای اسکنکننده هوایی
رادار هوائی
سکوهای فضائی
سایر ماهوارهها
فصل دوم؛ اصول و مفاهیم سنجش از دور
کلیات
اصول و مفاهیم سنجش از دور
امواج الکترومغناطیسی
انواع ماهوارهها
فیزیک سنجش از دور
تعبیر و تفسیر اطلاعات دورسنجی
شرایط یک مفسر
عوامل تعبیر و تفسیر
خصوصیات تصاویر دور سنجی
مقدمهای بر ساختار اطلاعات رقومی
فرمت ذخیره دادهای ماهوارهای
تصحیح هندسی تصاویر ماهوارهای یا فضائی
منابع خطا ازنقطهنظر هندسی
سنجنده ها
اسکنرها
سیستمهای راداری
مزایای رادار
باندهای رادار
خاصیت پلاریزاسیون
توان تفکیک در رادار
پردازش و آشکارسازی تصویر
فصل سوم: کاربردها زمینشناسی و معدنی
کاربرد زمینشناسی و معدنی
فصل چهارم: زمینشناسی عمومی ناحیه ریگان- بم- کرمان
زمینشناسی عمومی ناحیه ریگان- بم- کرمان
پردازش دادههای ناحیه ریگان- بم- کرمان
نتیجهگیری
ضمیمه
- -دكتر علي زاده ربيعي، حسين اصول و كاربرد سنجش از دور انتشارات مركز سنجش از دور
- مهندس غني، محمد پردازش كامپيوتري تصاوير سنجش از دور انتشارات مركز سنجش از دور
- دكتر كريم پور، محمد حسن 1374 زمين شناسي اقتصادي كاربردي انتشارات صالح نشر دانشگاه مشهد
- دكتر سراجيان 1379 جزوه بر گرفته از كلاسهاي آموزشي دانشگاه خواجه نصير
- Crestofer 1999 Remote & Geographic information system
- Rabert wincent 2000 Fundamental Gelogical & Enviromental Remote Sensing
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.