قسمتی از متن پایان نامه بررسی انواع و کاربرد سیستم های بارکدینگ و فناوری RFID (شناسایی از طریق فرکانس های رادیویی)
مقدمه:
امروزه سیستمهای اطلاعاتی کامپیوتری سهم به سزایی در کارایی امور تجاری و کنترلی دارند. لذا برای حصول این کارایی ضروری است که اطلاعاتی که به کامپیوترها وارد می شوند ، دقیق و بهنگام بوده و در ضمن ، گردآوری آنها نیز هزینه زیادی دربر نداشته باشد . درمیان انواع سیستمهای شناسایی خودکار ، تکنولوژی بارکد جزء ساده ترین ها است. این سیستم به صورت تجهیزات جانبی کامپیوترهای شخصی که امروزه در واحدهای صنعتی ، تجاری و اداری کشور جایگاه مهمی یافته اند ، قابل بکارگیری است.
در این تحقیق سعی شده انواع سیستم های بارکدینگ معرفی شده و کاربرد های هر یک مورد بررسی قرار گیرند.
همچنین با توجه به پیشرفت روز افزون علوم مختلف، و توسعه تغییرات در تکنولوژی های موجود، ما را بر آن داشت تا از فنآوری های جایگزین و جدید نیز مواردی را بیان کنیم.
چکیده :
در سالهای اخیر ، نوارهای سیاه و سفید ظاهراً هم شکلی که روی بسیاری از کالاهای تجاری از قبیل مجلات ، نوشابه ها ، کنسروها، کتابها ، انواع جعبه ها و … چاپ می شود ، بسیاری از نظرها رابه خود جلب کرده است . این نوارهای سیاه وسفید که بارکد نام دارند ، علائمی هستند که حاوی اطلاعاتی در مورد کالا ها می باشند. برای رمزگشایی این علائم باید از دستگاهی به نام اسکنر بارکد استفاده نمود که بارکد را بصورت نوری می خواند و به کامپیوتر متصل به آن منتقل می کند. اسکنر بارکد از خود نوری می تاباند که پس از برخورد با نوارهای سیاه وسفید بارکد ، دوباره به دستگاه بازباتانده می شود. جاهایی که سیاه است نور را کمتر و جاهایی که سفید است ، نور را بیشتر بازمی تابانند و در نتیجه اسکنر می تواند تغییرات و در حقیقت پهنای نوارها را تشخیص دهد. این نوارها بسته به ضخامتشان و فاصله شان از هم ، اطلاعات مختلفی را در بردارند ( ارتفاع خطوط ، اطلاعاتی را بیان نمی کند ) .
مقدمه
چکیده
فصل ١ :آشنایی با مفهوم شناسایی خودکار
- ١-١ : نوارهای مغناطیس
- ٢-١ : شناسایی نوری الفبا
- ٣-١ : فرکانس رادیوی
- ٤-١ : تشخیص صوت
- ٥-١ : بینایی مصنوعی
- ٦-١ : کارتهای هوشمند
- ٧-١ : بارکد
- ٨-١ : برتری های سیستم بارکد به دیگر سیستمهای شناسایی خودکار
فصل ٢ :بارکد
- ١-٢ : تعریف بارکد
- ٢-٢ :تاریخچه بارکد
- ٣–٢ :ضرورت استفاده از بارکد
- ١-٣-٢ : سیستم بارکدگذارى چگونه آغاز شد
- ٢-٣-٢ : سیستم بارکد امروزى چگونه شروع به کار کرد
- ٤-٢ : فواید بارکد کردن
- ٥-٢ : انواع مختلف روشهای کدگذاری
- ٦-٢ : انواع بارکد
- ١-٦-٢ : بارکد خطی
- الف : بارکد رقمی
- ب : بارکد ALPHANUMERIC
- ١-٦-٢ : بارکد دوبعدی
- ١-٦-٢ : بارکد خطی
- ٧-٢ : چاپ بارکد
- ٨–٢ : معرفی انواع بارکد
- ١-٨-٢ UPC/EAN :
- ١-١-٨-٢ : بارکد ١٣ EAN
- الف : تاریخچه ١٣ EAN
- ب : محاسبه عدد کنترلی(رقم سیزدهم)
- ج : ساختار بارکد ١٣ EAN
- ٢-٨-٢ : ٣٩ Code
- ٣-٨-٢ : ١٢٨ Code
- ١-٣-٨-٢ : ساختار بارکد ١٢٨ Code
- ٢-٣-٨-٢ : نحوه محاسبه رقم کنترل
- ٤-٨-٢ Interleaved 2 of 5 :
- ٥-٨-٢ PDF417 :
- ١-١-٨-٢ : بارکد ١٣ EAN
- ٩-٢: بارکدها چگونه خوانده می شوند
- ١٠-٢ : بارکد خوانها
- ١-١٠-٢ : بارکدخوانهای ثابت
- ٢-١٠-٢ : بارکدخوانهای سیار دسته ای
- ٣-١٠-٢ : بارکدخوانهای سیار بی سیم
- ١١-٢: اسکنر چکونه کار می کند
- ١٢-٢ : کدام بارکدخوان برای کار و نرم افزار شما مناسب است
- ١٣–٢ : آیا دستگاه بارکد خوان با کامپیوتر من سازگار است
- ١٤-٢ : چاپ بارکد
- ١٥-٢ : استفاده از بارکد در هر کجا
- ١-١٥-٢: کارخانجات
- ٢-١٥-٢: حمل و نقل
- ٣-١٥-٢ : فروشگاهها
- ٤-١٥-٢ : مراکز درمانی
- ١٦-٢ : تکنولوژی های جدید بارکد
- ١-٨-٢ UPC/EAN :
فصل ٣ : جدید ترین جانشین بارکد
- ١-٣RFID : )تشخیص هویت رادیویی (
- ٢-٣: برخی کابردهای RFID
- ٣-٣ : انواع یا کلاسهای برچسبهای RFID
- ٤-٣ : دستهبندی RFIDها
- ٥-٣: ساختار RFID
- ٦-٣: اجزای تگ
- ٧-٣: اجزای سیستم RFIDغیرفعال
- ٨-٣ : آنتن
- ٩-٣: ابعاد و اشکال مختلف تگ غیرفعال
- ١٠-٣: فرکانسهای رادیویی
- ١١-٣: کنترل کیفیت
- ١٢-٣: کاربردهای عمده RFIDها
- ١٣-٣: فرایند پرینت برچسب
- ١٤-٣: پرینت برچسبها
- ١٥-٣: برچسبهای هوشمند
- ١٦-٣ : مقایسه سیستمهای بارکدینگ
- ١٧-٣: مزیت RFID نسبت به بارکدها
- ١٨-٣ : دیگر کاربردهای امنیتی
- ١-١٨-٣: انبارداری و ردیابی کالا
- ٢-١٨-٣: حملونقل
- ٣-١٨-٣: حملونقل ریلی
- ٤-١٨-٣ : باربری
- ٥-١٨-٣ : خودروسازی
- ٦-١٨-٣: فرودگاهها
- ٧-١٨-٣: حریم خصوصی افراد
- ١٩-٣: فناوری RFID بدون نیاز به ریزتراشه
- ٢٠-٣: دیگر استفادههایی که از فناوری RFID میشود
- ٢١-٣: معایب RFID
فصل ٤ : نگاهی به آغاز اجرای طرح بارکد ژنتیکی
- ٤: گستره استفاده
- ٢- ٤: قالب ژنتیک
- ضمیمه ١ : نمونه ای از طراحی بارکد
- ضمیمه ٢ : نرم افزار موبایل برای خواندن بارکد
- ضمیمه ٣ : جدول کد EAN•UCC مربوط به کشور های مختلف
- ضمیمه ٤ : جدول انواع بارکد ها
- ضمیمه ٥: ا شکال متنوعی از بارکد
منابع
١٥–٣ برچسبهای هوشمند
برچسبهای هوشمند حاوی ترانسپوندر RFID بوده و دادهها را بهطور اتوماتیک دریافت میکنند. ساختار استاندارد برچسب هوشمند، شامل رویهای حساس به فشار، یک Inlay و لایهای زیرین است. Inlay در میان رویه و لایه زیرین قرارگرفته و مجموعه آنها به هم چسبانده میشوند. داده ریزتراشه، هنگامی قابل خواندن است که در معرض سیگنالهای قرائتگر قرار گیرد. این سیگنالها توسط آنتن برچسب دریافت شده و داده ریزتراشه به دستگاه قرائتگر و از آنجا به رایانه یا چاپگر منتقل میشود. با حرکت محصول از یک ایستگاه به ایستگاهی دیگر، جابجایی آن کنترل میشود. در صورت نیاز، این داده به روز میشود. برچسب هوشمند میتواند محصول را آشکار کرده و یا ردیابی بیدرنگ آن را تصدیق یا شناسایی میکند. برچسبهای هوشمند را میتوان در مورد مدیریت خط تولید، کنترل تولید، فرایندهای هنگام تولید، شناسایی و مسیریابی اثاثیه همراه مسافران، سرویسهای جابجایی کالاهای خاص، ردیابی کانتینرها و سیستمهای امنیتی و ضدسرفت، به کار برد. دستگاههایی وجود دارند که میتوانند تگ خام RFID را کد کنند. پس از اینکه برچسب پرینت شد، هر دو را میتوان با هم بستهبندی کرد. سابستریتهای برچسبها، انواع مختلفی دارند. این امر باعث میشود که به داخل کردن ترانسپوندرها به درون برچسب (قبل ازپرینت کردن لایه رویی) نیازی نباشد. از آنجا که فرایند پرینت ممکن است موجب آسیب رساندن به ترانسپوندرها شود، انجام این فرایند باعث برطرف کردن مشکل میشود. یعنی پرینت لایه بیرونی برچسب، قبل از داخل کردن ترانسپوندر به درون برچسب، راهحل این مشکل خواهد بود. این سیستم، یک مجموعه پرینتر on-demand را ایجاد میکند. در اینجا نیازی به کاغذهای خاص نیست، چون این تجهیزات میتوانند تقریباً با هر کاغذی به عنوان لایه رویی برچسب کار کنند. در مرحله بعد ترانسپوندرهای UHF RFID داخل شده به این برچسب هوشمند را برنامهریزی و کد میکنند. سپس، این دستگاه متن یا شکل بارکد را برای تکمیل فرایند، روی برچسب هوشمند پرینت میکند. برچسبهای هوشمند برای کاربردهایی نظیر: انبارداری، کنترل موجودی و ردیابی در خط تولید مورداستفاده قرار میگیرند.
در این زمینه، پرینترهای رومیزی نیز وجود دارند که فقط مخصوص پرینت برچسبهای RFID هستند. این پرینترها عمل خواندن، نوشتن و پرینت برچسبهای حاوی ترانسپوندر RFID را به صورت یکجا انجام میدهند. پذیرش و کاربری صنعتی برچسبهای هوشمند، امروزه به کندی صورت میگیرد. استفاده از این فناوری به رغم مزیتهای فراوان و بازده بالا، صرفاً به علت گرانی تجهیزات در زمان شروع بهکار، تا حدودی کند است. بجز کارگاههای کوچک، کارخانهها و شرکتهای صنعتی استفادهکننده از این فناوری، در آینده بهطوری گسترده در بازار بینالمللی پذیرفته شده و این امر موجب جهانی شدن آنها و بالطبع سود فراوان برای آنها خواهد شد.
از برچسبهای EAS میتوان به عنوان تجهیزات ضدسرقت استفاده کرد. این برچسبها همراه با وسایل مونیتورینگ خود به منظور آشکارسازی کالای برداشته شده بدون اجازه، مورداستفاده قرار میگیرند. از سیستمهای EAS در فروشگاههای خردهفروشی و کتابخانهها نیز استفاده میشود. هنگامی که این برچسبها به کالایی چسبانده میشوند، هنگام عبور از مقابل آشکارساز EAS، آلارمی را فعال میکنند (همانند دستگاههایی که در خروجی فروشگاهها نصب میشوند). هنگامی که مشتری کالای برچسبدار را از فروشگاه میخرد، برچسب توسط یک دستگاه غیرفعالکننده نصب شده در ایستگاه کنترل خروجی، غیرفعال میشود. هنگامی که برچسب غیرفعال شد، به لیست برچسبهای مرده منتقل میشود. برچسبهای فعال در لیست برچسبهای زنده نگهداری میشوند. RFID تنها یکی از فناوریهایی است که در برچسبهای EAS استفاده میشود. انواع دیگر عبارتند از: AM و EM . هر یک از سیستمهای EAS دارای تجهیزات آشکارسازی خود بوده و برای کارکرد مناسب سیستم باید از آن استفاده شود. به علت وجود سیستمهای مختلف ضدسرقت، برچسبهای EAS و سیستمهای EAS، آزادی بیشتری به فروشگاهها دهند تا محصولات خود را درمعرض دید مشتریان قرار دهند. این امر به مشتریان امکان میدهد تا کالای خود را قبل از خرید، بخوبی آزمایش کنند.
١٦–٣ مقایسه سیستمهای بارکدینگ
RFIDها و فناوری بارکد، از نظر مفهومی مشابه یکدیگرند، اما دو روش متفاوت برای خواندن اطلاعات تلقی میشوند. بارکد کردن، سالهای زیادی است که بهوجود آمده و تکنولوژی کاملی است. علاوه بر این، اجزایی که برای خواندن و نوشتن بارکدها استفاده میشوند بهخاطر این تکامل و حجم فروش بالا، از نظر قیمت و هزینه ارزان شدهاند.
بارکدها به صورت نوری خوانده میشوند و برای خواندن اطلاعات باید قرائتگر و بارکد در دید مستقیم یکدیگر باشند. RFIDها، اطلاعات را از طریق امواج رادیویی میخوانند و نیازی به برقراری دید مستقیم میان تگ و قرائتگر وجود ندارد.
RFID هنوز در مرحله کودکی است. با عرضهی RFID، موضوعهای جدید زیادی برای بررسی ظهور کردهاند.RFID دارای مزیتهای زیادی بر بارکد کردن است. در بعضی از موارد این مزیتها بیشتر از معایب و قیمت بالای اجزا است.
١٧–٣ مزیت RFID نسبت به بارکدها
▪ عدم نیاز به دید مستقیم هنگام خواندن و نوشتن تگها
▪ خواندن همزمان چندین تگ با هم (هزار تگ در هر ثانیه)
▪ قابلیت خواندن تقریباً ۱۰۰درصد از تگهای RFID بجز مواردی که حاوی بارکد پرینت شده اما آسیبدیده هستند.
- مشکلات بالقوه و کیفیت بد پرینت بارکدها، موجب عدم امکان دسترسی به اطلاعات درون آنها میشود، این مشکل با استفاده از RFIDها برطرف خواهد شد.
▪ تنها مشکل استفاده از RFIDها قیمت گران این فناوری در بدو شروع به کار با آن است. این مشکل، به مرور زمان و با پیشرفت فناوری، حل خواهد شد.
١٨–٣ دیگر کاربردهای امنیتی
علاوه بر برچسبهای RFID خاص ردیابی محصولات و کاربردهای امنیتی، کارتهای شناسایی و دیگر انواع ترانسپوندرهای RFID را نیز میتوان تولید کرد. داده درون کارتهای شناسایی حاوی تگهای RFID، به محض عبور اشخاص از دروازهای خاص، خوانده میشود. تگهای RFID جاسازی شده درون کیفهای امنیتی، روشی جایگزین برای کنترل دسترسی به اطلاعات حساس یا دسترسی به ناحیهای خاص، تلقی میشوند.
١–١٨–٣ انبارداری و ردیابی کالا
هنگام استفاده از این فناوری در کالاها و کنترل انبارها، یک رایانه، داده های دریافتی تگها از طریق قرائتگر را مدیریت کرده و با ثبت رکوردها، موجودی انبار را همیشه تحت کنترل داشته و در اختیار مدیر تولید قرار میدهد. آنتنهای قرائتگر در چارچوب درهای انبار کار گذاشته میشوند تا دادهها را از کالاها، کارتنها و پالتهای حاوی تگ بخوانند. قیمت استفاده از RFIDها ممکن است به اندازه کافی پایین نباشد تا از تگها بتوان برای انواع محصولات و سرویسها استفاده کرد. ممکن است مقرون به صرفه نباشد که به هر کالای ارزانی بتوان یک تگ اختصاص داد، اما از تگها میتوانند برای کنترل اقلام کوچک، با چسباندن تگ بر روی پالتها و کارتنهای حاوی آنها استفاده کرد.
٢–١٨–٣ حملونقل
تگهای RFID برای بعضی کاربردها در صنعت حملونقل جهت کنترل و ردیابی خودروها و کامیونهای حاوی کالا استفاده میشوند.
٣–١٨–٣ حملونقل ریلی
سیستمهای RFID همچنین برای شناسایی و ردیابی خودروهای ریلی به شیوه زیر استفاده میشوند:
۱) یک تگ در زیر واگن نصب میشود
۲) آنتن در میان واگنها یا نزدیک مسیر ریل نصب میشود
۳) قرائتگر معمولاً درون ساختمانی نزدیک به ریل و در فاصله تقریبی ۳۰متری مسیر راهآهن، نصب میشود
٤–١٨–٣ باربری
موسسههای باربری تجاری نیز از سیستمهای RFID برای کنترل حرکت کامیونها در داخل و یا خارج از ترمینالها استفاده میکنند.
٥–١٨–٣ خودروسازی
سیستمهای RFID در صنعت ساخت خودرو برای ردیابی خودروهای ویژه و سفارشی در خط تولید، بسیار سودمند میباشند.همچنین، از این سیستمها در اتاقکهای دریافت عوارض جادهای و کنترل ترافیک نیز استفاده میشوند.
٦–١٨–٣ فرودگاهها
بیشتر فرودگاهها، اثاثیه همراه مسافران را از طریق بارکد ردیابی میکنند، اما این بارکدها هنگام جابجایی وسایل، آسیب میبینند.تعداد برچسبهای آسیبدیده بر اثر حملونقل نامناسب، ۱۰درصد از کل برچسبها را شامل میشود. از سوی دیگر، تمام این چمدانها باید به صورت دستی شمارش شوند که فرایندی زمانبر است. سیستمهای RFID به از میان برداشتن مشکلات ناشی از بارکدهای ناخوانا کمک میکنند. هنگامی که از RFIDها برای ردیابی چمدانها استفاده میشود، این تگها حاوی یک کد واحد شناسایی هستند که برای هر چمدان منحصر بفرد است. هر شخصی با داشتن یک دستگاه قرائتگر میتواند این عدد را ببیند، اما هیچگونه دسترسی به اطلاعات شخصی صاحب چمدان ندارد، چون این اطلاعات درون یک پایگاه داده ذخیره شدهاند نه درون تگ.
٧–١٨–٣ حریم خصوصی افراد
بعضیها به اشتباه فکر میکنند که RFID شبیه GPS یا سیستم تعیین موقعیت جهانی عمل میکند و میتواند جزئیات را نیز ردیابی کند. درحالیکه RFIDها برد کوتاهی دارند که در موارد غیرفعال، از ۱۰متر تجاوز نمیکند.
تصور غلط دیگری که مردم دارند این است که حرکت و جابجایی کالاها به همراه تگهای RFID حتی بعد از خریداری این کالا قابل ردیابی است، در حالی که چون بیشتر تگهای فعال RFID بردی در حدود ۱۰متر دارند، در بهترین حالت و با شرایط مناسب، این برد حداکثر به ۱۰۰متر میرسد. با این شرایط،RFIDها در بیرون از فروشگاهها غیرقابل ردیابی هستند. از سوی دیگر، سیستمهای RFID به هنگام خروج کالاها، توسط فرمانی که از دستگاه قرائتگر صادر میشود، تگها را به حالت قفل برده و یا به اصطلاح، با فرمان قفل، تگها را میکشند تا بیرون از محوطه فروشگاه ها، شناسایی نشوند.
در این زمینه، روشهای مختلفی برای حفظ حریم خصوصی افراد اندیشیده شده است. یکی از این روشها، کدینگ دادههای درون تگ است که توسط پروتکلهای رابط هوایی، میان تگ و دستگاه قرائتگر تعریف میشود. مطابق این پروتکلها، هم دستگاه قرائتگر و هم دستگاه شنود غیرقانونی، باید در برد تگ باشند.
یکی دیگر از روشهای محافظت در مقابل جاسوسی، توسط دستگاه قرائتگر انجام میشود. به این ترتیب که دستگاه قرائتگر، فرکانسهای رادیویی خود را به سرعت و مطابق الگوریتمی تصادفی، تغییر میدهد تا رهگیری و پیگیری فرکانسها برای دستگاههای ردیابی غیرقانونی، مشکل و غیرممکن شود. گرچه ممکن است تگ نیز مورد جعل و تقلب قرار گیرد، اما این کار چندان عملی نیست، چون دستگاههای قرائتگر قبل از خواندن تگها آنها را ازنظر صحت عملکرد، مورد بررسی قرار میدهند.
١٩–٣ فناوری RFID بدون نیاز به ریزتراشه
در حال حاضر، سیستمهایی ساخته شدهاند که فناوری RFID را بدون نیاز به ریزتراشه، در اختیار میگذارند. بعضی از این سیستمها با استفاده از قطعات آلومینیمی جاسازی شده درون مواد بستهبندی، یک تگ را تشکیل میدهند.این قطعات سیگنال دریافتی از سوی قرائتگر را برگشت میدهند. سیگنال برگشتی، بیانگر نوع و شکل داده ضبط شده درون تگ بوده و توسط رایانه ترجمه میشود.
سیستم دیگری که بر فناوری RFID مبتنی است، اما فاقد ریزتراشه میباشد، سیستمی است که با استفاده از قطعات مختلف شیمیایی با درجات مختلف مغناطیسشدگی، ساخته میشوند. این قطعات شیمیایی هنگامی که در معرض امواج الکترومغناطیسی قرائتگر قرار میگیرند، فعال میشوند. هر یک از قطعات شیمیایی، سیگنال منحصر بفرد خود را منعکس میکنند. توسط دستگاه قرائتگر با سیستم دودویی نمایش داده میشود. این سیستم از ۷۰عنصر شیمیایی مختلف استفاده میکند و۷۰ سیگنال مختلف تولید میکند. هر عنصر شیمیایی، از موقعیت خاص خود در یک عدد ۷۰رقمی برخوردار است که به معنای عددی دودویی منحصر بفرد است. این عناصر در قطعات شیمیایی مختلف کنار هم بر روی یک کاغذ خوابانده شدهاند که هم قابلیت پرینتشدن دارد و هم میتوان آن را درون یک سابستریت جاسازی کرد. با این روش، بارکدهایی تولید میشوند که میتوانند از فاصله سه متری اسکن شوند بدون نیاز به اینکه این بارکد در دید مستقیم دستگاه قرائتگر مخصوص باشد. با کمی تغییرات، این فناوری میتواند همراه با سیستمهای موجود بارکد استفاده شود تا بدون تغییرات عمده در تجهیزات، یک نوع سیستم RFID را در دسترس قرار دهد. تنها جایی که نمیتوان از این سیستم استفاده کرد، محیطها حاوی مقادیر زیاد آب و اشیای فلزی است، چون آب جاذب امواج رادیویی است و اشیای فلزی نیز سیگنالهایی مشابه را منعکس میکنند.
٢٠–٣ دیگر استفادههایی که از فناوری RFID میشود، عبارتند از:
▪ دارندگان دستگاههای کپی میتوانند این سیستم را برای جلوگیری از کپیبرداریهای غیرمجاز استفاده کنند.
▪ سازمانهای دارای مستندات باارزش و امنیتی میتوانند برای محافظت از اسناد خود دستگاه قرائتگر را در نقاط کنترل و خروجی ساختمانها نصب کرده و حاملین اصل یا کپی غیرقانونی اسناد را مورد شناسایی قرار دهند.
▪ از این سیستم در جلوگیری از تقلب در ساخت محصولات به صورت غیرقانونی و همچنین ردیابی این محصولات استفاده میشود.
▪ صدور کارتهای حضور و غیاب مبتنی بر RFID برای پرسنل یک سازمان، به طوریکه بدون حضور پرسنل در کنار دستگاه کارتخوان و کشیدن کارت، حضور و غیاب انجام میگیرد.
▪ استفاده در بلیط های مترو برای کنترل ورود وخروج مسافرین در ایستگاهها و جلوگیری از ازدحام و شلوغی درگیتهای کنترل بلیط.
٢١-٣ معایب RFID:
ناحیههای کور و مشکلات جهتیابی :
RFID از جهات بسیاری مانند تلفنهمراه و یا شبکه بیسیم کار میکند. مانند این تکنولوژیها باید مناطقی که درآن سیگنال ضعیف است یاتداخل دارد را مشخص کنیم.
بهطورکلی نرخ پایین و ضعیف خواندن دربعضی موارد وقتی برچسب بهجهتی چرخیده است که باخواننده در یک سوی مناسب نیست سبب بروز مشکل میشود، البته این موضوعات معمولاً با قرار دادن مناسب چندین دستگاه خواننده و استفاده از برچسبها با آنتنهای چند محوری کاهش مییابد و بهحداقل میرسد.
دغدغههای امنیتی :
چون RFID مثل بارکد یک فناوری نیازمند به دید مستقیم با تجهیزات نیست، مشکلات امنیتی جدیدی ممکن است بوجود آید. برای مثال شرکت رقیب میتواند یک آنتن جهتدار قوی را برای خواندن برچسبها در کامیونهایی که بهانبار میروند تنظیم کند.
با دادههای بدستآمده این رقیب میتواند نرخ کالاهای ورودی و خروجی را تعیین کند. بهطورکلی وقتی RFID برای اعمال با امنیت بالا مانند روشهای پرداخت، استفاده میشود همیشه کلاهبرداری ممکن است.
برچسبهایشبح :
در موارد نادر، اگرچند برچسب در یک لحظه خوانده شوند. خواننده بعضیاز وقتها برچسبی خوانده میشود که موجود نیست. بهایندلیل بعضی از وارسیهای بعد از خواندن مانند CRC باید روی خواننده یا دادهی خوانده شده از برچسب، اجرا شود.
موضوعات مربوط به مجاورت: برچسبها وقتی روی آهن یا مایعات قرار دارند و یااین مواد بین آنها و خواننده قرار دارد نمیتوانند درست خوانده شوند، تقریباً هر شئ بین خواننده و برچسب باعث کاهش مسافتی که برچسب از آن خوانده میشود میگردد.
هزینه بالا: چون تکنولوژی جدید است برچسبها و اجزا در مقایسه با بارکد گران هستند، بهطورکلینرمافزار و پرسنل پشتیبانیکهبرای نصب و راهاندازی سیستم خواندن RFID لازماست ممکن است هزینهبر باشد.
برچسبهایخوانده نشده: وقتی در یک لحظه چند برچسب خوانده شود، ممکن است که بعضی برچسبها خوانده نشود و وقتی اشیا در دید نیستند روش مطمئنی برای تشخیص این موضوع وجود ندارد. این اتفاق در هنگام استفاده از بارکد پیش نمیآید، چون وقتی بارکد خوانده میشود ، فورا باصدای بوق از طرف خواننده اعلام میگردد و اگر خوانده نشد، داده به صورتدستی میتواند وارد شود.
آسیبپذیری : آب، تخلیهساکن یا موج مغناطیسی با قدرت بالا ممکن است به برچسب آسیب برساند.
نگاهی به آغاز اجرای طرح بارکد ژنتیکی) هویتی جدید برای گونه ها : (
رویای کدگذاری ژنتیکی گونه های مختلف جهان به حقیقت پیوست. این طرح که از مدت ها پیش ذهن بسیاری از پژوهشگران را مشغول کرده بود، با کدگذاری «باستریک» یک گونه کمیاب از سینه سرخ امریکایی، زنبور عسل پشمالو و یک نوع زنبور عسل معمولی، در امریکا آغاز شد. به این ترتیب ٨/١ میلیون گونه موجود در کره خاکی کدگذاری ژنتیکی خواهند شد. پژوهشگران معتقدند این شناسایی ویژه نه تنها تحول بزرگی در عرصه علم ژنتیک، زیست شناسی و محیط زیست ایجاد می کند، بلکه فواید جنبی بیشماری را به دنبال دارد. برای مثال در بحث صنعت غذا، تشخیص گونه های سمی از غیرسمی پرندگان و ماهی ها تسهیل شده و به این ترتیب احتمال بروز خطا در انتخاب گونه های تغذیه یی برای انسان کاهش می یابد. برای تحقق این رویا، پژوهشگران بیش از ٥٠ کشور جهان فعالیت خود را از کدگذاری ژنتیکی گونه های ذره بینی، پس از کدگذاری گونه های ذکر شده آغاز کردند. این کدگذاری براساس شناسایی ساختار DNA هرگونه طراحی شده است و به همین دلیل این طرح «بارکد DNA» یا «بارکدگذاری DNA» نام گرفته است. برآوردهای اولیه نشان می دهد کار شناسایی DNA هرگونه کمتر از یک ساعت زمان و حدود 2 دلار هزینه دربر دارد. کدگذاری با برداشتن نمونه یی از بافت یا بخشی از ساختار ژنتیکی گونه ها انجام می شود.«دیوید شیندل» پاتولوژیست و رئیس موسسه اسمیت سونیان امریکا درباره این طرح می گوید: «با اجرای این طرح، کتابخانه مرجعی از ساختار ژنتیکی هر گونه موجود در کره خاکی ایجاد خواهد شد. از نگاه دیگر هر گونه گیاهی، جانوری و… برای خود بارکد مجزایی خواهد داشت که از روی آن می توان به نام گونه و به عکس پی برد.» وی در ادامه می گوید: «اگر شاخص های ژنتیکی هر گونه مشخص شود، دیگر برای هر آزمایش و بررسی نیازی به شناسایی ساختار ژنتیکی موجود مورد بررسی نخواهد بود. این امر بررسی های پژوهشگران را دقت و سرعت بیشتری می بخشد.»
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.