چکیده
هدف از این مقاله ارائه یک تحلیل سیستماتیک و دقیق درباره محیط حسابداری کشور نپال است. بر اساس چارچوب اکولوژی حسابداری گرنون و والاس (1995) و مصاحبه با سهامداران اصلی منتخب ، به صورت انتقادی به بررسی مسائل مرتبط با پذیرش استانداردهای بین المللی گزارش دهی مالی (IFRS) در نپال میپردازد. این مطالعه با بررسی مسائل مرتبط با پذیرش IFRS در یک کشور در حال توسعه غیرمستعمره به منابع موجود کمک میکند. بر اساس یافته های این مطالعه پذیرش IFRS در نپال تحت تأثیر نیاز سازمانهای محلی نیست بلکه تحت تأثیر سازمانهای حمایتگر نظیر بانک توسعه آسیا، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است. یافته های این مطالعه شواهدی فراهم میکند مبنی بر این که پذیرش IFRS احتمالاً به دلیل محیط زمینهای کشور دشوار است. به طور خاص، در نپال با کمبود شدید حسابداران واجد شرایط مواجه هستیم و حرفه حسابدای آماده پذیرش IFRS نیست. این مطالعه همچنین نتیجه میگیرد که مشکلات اجتماعی نظیر فساد و تقلب گسترده احتمالاً مشکلاتی برای پذیرش IFRS ایجاد میکند.
کلیدواژه ها: استانداردهای بین المللی گزارش دهی مالی، نپال، همگرایی، فعالیتهای حسابداری
Abstract
The purpose of this paper is to provide a systematic and rigorous analysis of the accounting environment in Nepal. Based on the accounting ecology framework developed by Gernon and Wallace (1995) and interviewing selected key stakeholders, it critically examines issues related to the adoption of International Financial Reporting Standards (IFRS) in Nepal. It contributes to the literature by examining issues associated with the adoption of IFRS in a non-colonized developing country. This study finds that the decision to adopt IFRS in Nepal is not driven by the needs of local organizations and is rather imposed by donor organizations such as the Asian Development Bank, International Monetary Fund and World Bank. The findings of this study provide evidence that the adoption of IFRS is likely to be problematic due to the country’s contextual environment. Specifically, there is a severe lack of qualified accountants in Nepal and the accounting profession is not ready to adopt IFRS. The study also finds that social problems such as widespread corruption and fraud are likely to cause problems for the adoption of IFRS.
Keywords:
International Financial Reporting Standards
Nepal
Convergence
Accounting practices
چکیده
کلمات کلیدی
- مقدمه
- متدولوژی پژوهش
- .چارچوب نظری
- جمع آوري داده ها
- تحلیل داده ها
- ابعاد محیط حسابداری نپال
- محیط اجتماعی
- محیط سازمانی
- محیط حرفه ای
- محیط فردی
- .محيط حسابداري
- خلاصه و نتيجه گيري
Abstract
Keywords
1. Introduction
2. Research methodology
2.1. Theoretical framework
2.2. Data collection
2.3. Data analysis
3. Aspects of the Nepalese accounting environment
3.1. Social environment
3.2. Organizational environment
3.3. Professional environment
3.4. Individual environment
3.5. Accounting environment
4. Summary and concluding remarks
References
خلاصه و نتیجه گیری :
این مقاله با استفاده از چارچوب اکولوژی حسابداری گرنون و والاس (1995) ویژگیهای اصلی اکولوژی حسابداری نپال را بررسی کرده است. ویژگیهای جامعه نپال عبارتند از محافظه کاری، جمع گرایی و فاصله زیاد از قدرت. باورهای مذهبی و نظام قبیلهای جزء ابعاد مهم جامعه نپال هستند. روشهای سنتی حسابداری در نپال بیانگر تفاوتهای فرهنگی و فعالیتهای تجاری بین گروه های قبیله ای است. به لحاظ تاریخی، هدف اصلی حسابداری اطلاع رسانی به پادشاه درباره درآمدها و هزینه های دولتی بوده است. قبایل خاصی (جوشیها و در ادامه پرادانها) این کار را انجام میدادند. در اثر تغییرات سیاسی، در سال 2003 استانداردگذاری حسابداری به ASB واگذار شد. با تاسیس ICAN در سال 1997 (که نقش زیادی در استانداردگذاری و آموزش حسابداری دارد) طبقات حسابداری دیگر نفوذ خود را از دست دادند. اما فساد و تقلب گسترده را به وضوح میتوان مشاهده کرد. بازار سرمایه نپال توسعه نیافته است و تعداد شرکتهای ثبت شده در بورس در مقایسه با کشورهای انگلیسی زبان پایین است.
اکثر شرکتهای نپالی شرکتهای کوچک در مناطق روستایی هستند که کسب و کار اصلی آنها کشاورزی و صنایع دستی است. قانون شرکتها که در سال 1932 معرفی شد و در سال 2006 اصلاح شد مبنای حسابداری شرکتهای نپالی است. بر خلاف روش موجود در کشورهای انگلیسی زبان، حسابدارانی که عضو مجموعه حرفهای نیستند نیز میتوانند صورتهای مالی را تهیه کنند. این موضوع احتمالاً مشکلات هماهنگی به کارگیری IFRS را به وجود میآورد. یافته های مصاحبه ها همچنین نشان میدهد که ویژگیهای خاص اکولوژی حسابداری نپال ممکن است مشکلاتی در ارتباط با به کارگیری هماهنگ IFRS به وجود بیاورد و ممکن است امکان مقایسه صورتهای مالی در کشورها را از بین ببرد. مشکلات اصلی شناسایی شده عبارتند از: نبود حسابداران واجد شرایط و آموزش و تحصیلات ناهماهنگ، هزینه پیاده سازی IFRS، و نبود تکنولوژی حسابداری و فساد گسترده و اجرا. به منظور استفاده از IFRS مجموعه مناسبی از حسابداران و حسابرسان واجد شرایط و آموزشدیده مورد نیاز است.
اما در نپال مشاغل نسبتاً کمی وجود دارد که اعضای آن مدرک خود را از هند دریافت کرده باشند. مصاحبهشوندگان نسبت به سطح عمومی توانایی حسابداران نپالی در مورد IFRS ابراز نگرانی کرده اند . دانشگاههای نپال دورههای آموزشی حسابدارای مرتبط با IFRS را ارائه نمیکنند و میزان آموزش IFRS در بین این مؤسسات بسیار متفاوت است. در نتیجه، استخدام کارکنان ماهر میتواند برای شرکتها دشوار باشد زیرا با کمبود متخصصان IFRS مواجه هستیم. برای رفع این مشکل، ابعاد فنی و نیز استدلال و مدلهای حسابداری پشت IFRS به طور کامل در دوره آموزشی دانشگاههای نپال قرار بگیرد. همچنین پذیرش IFRS بار مالی به همراه دارد به خصوص برای شرکت های کوچک و متوسط که عمدتاً مسئول آموزش کارکنان داخلی هستند. مشخص است که تصمیم به پذیرش IFRS عمدتاً تحت تأثیر فعالیتهای لابیگری چند فرد قدرتمند و مؤسسات بین المللی ارائه کننده کمک مالی بوده است.
همچنین مصاحبه شوندگان نگران هستند که تصمیم به پذیرش IFRS در نپال بر اساس نیاز سازمانهای محلی و مناسب بودن IFRS برای شرکتهای محلی نباشد بلکه این تصمیم از سوی سازمانهای بین المللی نظیر ADB، IMF و بانک جهانی بر آنها تحمیل شده باشد. به نظر میرسد که ذینفعان کمتر قدرتمند نظیر شرکتهای کوچک فعالیتهای لابیگری انجام نمیدهند و تصمیمات چند فرد قدرتمند به صورت گسترده پذیرفته میشود. اکثریت مطلق شرکتها خصوصی هستند و در مناطق روستایی نپال و در بخش کشاورزی فعالیت میکنند. مصاحبه شونده ها نشان میدهند که بسیاری از این شرکتها از یک سیستم دستی ساده برای حسابداری استفاده میکنند که برای به کارگیری IFRS مناسب نیست. نکته مهم این است که به دلیل ضعف در مکانیزم های اجرایی و وجود فساد و تقلب گسترده، پذیرش IFRS احتمالاً باعث افزایش شفافیت و پاسخگویی در نپال نمیشود. اگر اجرای ضعیف و فساد باعث تفاوت سطح انطباق در میان شرکتها شود ممکن است هدف کلی صورتهای مالی مشابه قابل تحقق نباشد.
به طور خلاصه، مشخص است که نپال مزایای پذیرش IFRS نظیر جذب سرمایه خارجی از مؤسسات بین المللی را درک کرده است. اما این مقاله نشان میدهد که مؤسسات نپالی در صورت تصمیم به پذیرش IFRS با مشکلات زمینهای مواجه میشوند. این موضوع ممکن است نگرانیهایی ایجاد کند در مورد این که آیا استانداردهای حسابداری که متأثر از کشورهای صنعتی پیشرفته تهیه شده اند در صورت در نظر نگرفتن دغدغه های بومی برای کشورهای در حال توسعه نظیر نپال مناسب هستند یا خیر. نکته مهم این است که اگر نپال میخواهد از عضویت در بازار سرمایه جهانی سود ببرد احتمالاً باید روشهایی برای رفع برخی از مشکلات احتمالی اشاره شده در این مقاله پیدا کند. طبق گفته های آلبو، بونیا، کالو و گیربینا (2011) و آسنسو- اوکوفو و همکاران (2011) پذیرش IFRS بدون تغییر یا بهبود ابعاد مختلف اکولوژی حسابداری ممکن است بهبود کیفیت مورد نظر در گزارشدهی مالی را در پی نداشته باشد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.