دریافت پایان نامه طراحی وب سایت آژانس مسافرتی

شامل 85 صفحه
فرمت word
حجم فایل 117.4KB
شناسه محصول: 1175

قیمت دانلود فایل: 6.000 تومان

دسته: ,
  • پایان نامه جهت اخذ درجه کاردانی کامپیوتر
  • دانشگاه آزاد اسلامی - واحد مشهد - گروه کامپیوتر

چکیده مطالب

وب سایت آژانس هوایی  یک وب سایت پویاست . که با استفاده ازASP.Net 2.0 به زبان C#  و توسط Visual Studio 2005 پیاده سازی شده است.پایگاه داده این سایت  2005  Microsoft Sql Server  می باشد.

این نرم افزار دارای قابلیت هایی مانند دریافت اطلاعات مسافران و دریافت اطلاعات پروازهایی که انجام می شود و ذخیره این اطلاعات در بانک را داراست.

از دیگر امکانات این نرم افزار امکان حذف مشخصات یک مسافر و پرواز است و امکان ویرایش این اطلاعات است.

مقدمه

یکی از عمده ترین اهداف طراحی وتولیدکامپیوترها انجام عملیات ذخیره سازی،بازیابی داده ها واطلاعات و انجام انواع محاسبات به وسیله آنها می باشد.برای تحقق بخشیدن به این اهداف وجود دو جزء اصلی یعنی سخت افزار و نرم افزار الزامی است.

با پیدایش اولین کا مپیوترها نیاز به وجود برنامه هایی که بتوان بابکارگیری آنها کامپیوتر را مورد استفاده قرار داد،احساس شد واز آنجا که پردازش در کامپیوترها بر اساس مبنای باینری یا همان(0و1)است. اولین نرم افزارهایی که توسط متخصصین طراحی گردید به زبان ماشین(0و1)نوشته شد.

این روش تولید نرم افزار کار دشوارو وقت گیری بود که محدودیت های زیادی را در برداشت.بنابراین متخصصان علوم کامپیوتر تصمیم گرفتند تا نرم افزاری را تولید کنند که بتوانندبا استفاده از آنها هر نوع برنامه ای را با سرعت ودقت به زبان ماشین تبدیل کنند.

این امر منجر به تولیدشاخه ویژه ای از نرم افزار ها به نام زبان های برنامه نویسی شد.به این ترتیب به موازات رشد وتکامل صنعت سخت افزار ،زبان های برنامه نویسی  کامپیوتر نیز خط سیر تکاملی خود را از زبان ماشین واسمبلی به زبان های برنامه نویسی سطح بالا،ساخت یافته،شی گرا و ویژوال طی کرده وهر روزه زبان های برنامه نویسی کاربردی تری را در اختیار برنامه نویسان قرار دادند.

در حال حاضر محدوده زبان های برنامه نویسی کاربردی تری را در اختیار برنامه نویسان قرار  دادند .در حال حاضر محدوده زبان های برنامه نویسی گسترده شده و با حضور سیستم عامل ویندوز  و رایج شدن شبکه های کامپیوتری به خصوص اینترنت،این مسئله شدت بیشتری پیدا کرد.

همگام با پیشرفت فناوری های دیگر زبان های برنامه نویسی نیز ارتقاء پیدا کرد.وقتی زبان c طراحی و پیاده سازی شد،تحول بزرگی در دنیای برنامه نویسی بوجود آورد.زبان های متعددی از خانواده زبان c طراحی و پیاده سازی شدند که محبوب ترین آنها زبان c#.net است.

این پروژه در رابطه با زبان های برنامه نویسی سطح بالا و مدرن که قابلیت برنامه نویسی  در محیط سیستم عامل ویندوز رانیز داشته باشند،تالیف شده است.

توضيح خلاصه در مورد پروژه

معماري : Microsoft C#.Net 2.0

پايگاه داده :5Microsoft SQL Server 200

هدف : امكان رزرو بلیط

امكانات :

–  خواندن مقالات موجود در وب سايت‌

–  رزرو بلیط و ویرایش آن

– نمایش اطلاعات مسافر

– نمایش اطلاعات پرواز

فصل اول – مقدمه ای بر اینترنت و برنامه نویسی وب

HTML

یک زبان نشانه گذاری است و یک زبان بسیار خوب است . یعنی زبانی است که برای توصیف وارائه متن وگرافیک استفاده می شود .

اسنادHTML حاوی تگ هایی هستند که عناصر درون یک سند HTML را کنترل می کنند.

HTMLبه اسناد اجازه می دهد توسط  کاربران دیده شوند.امروزه کاربران مشترک HTML انتشار اسناد روی اینترنت یا اینترنت محلی به فرمتی است که به طور مجازی تمام کاربران بتوانند به ان دسترسی دا شته باشند.

صفحات HTML ایستا ( (Static اطلاعاتی که شخصی می خواهد به حضار منتقل کند را ارائه میدهد.

به کمک HTML می توان به سرعت وبه سادگی صفحات وب دلخواه را خلق کرده و به مخاطبان عرضه نماید. توسعه دهندگان اینترنت اجزای  دیگری را به نسخه های اصلی  HTML   اضافه کرده اند. مرورگر Netscap  و Internet Explorer  از این اجزا هستند.

HTML قابلیت هایی دارد از جمله  :

افزودن لیست به صفحات وب

افزودن متن های مختلف وب

افزودن متن های متحرک به صفحات وب

تنظیم صفحات وب

صدا گذاری در صفحات وب

شکل دادن به صفحات وب

افزودن مطالب چند رسانه ای

قرار دادن تصاویر ویدئویی در صفحات وب

کنترل حالت متن ها

استفاده از جداول برای سازماندهی اطلاعات

قرار دادن زمینه به صفحات وب

کنترل حالت حروف

استفاده از زیر صفحات

وظیفه تنظیم صفحات به عهده مرورگر است و طراح صفحه تنها باید مرورگر بگوید که چگونه صفحه را تنظیم کند .

به همین دلیل است که HTML  را یک زبان علامت گذاری می گویند. به بیان دیگر طراح صفحه وب به کمک HTML ابر متن را علامت گذاری می کند .

مثلا با قرار دادن علامت Center>> به مرور گر می فهماند که قسمتی از متن مورد نظر باید در وسط صفحه نمایش داده شود .

محل بقیه کار با مرورگر است تا متن مورد نظر را در وسط صفحه جای دهد .

ساختار دستورات  HTML 

دستورات HTML در واقع ابر متن ها را علامت گذاری  می کند  و با این کار روش به نمایش در امدن انها را به مرورگر می فهماند .به طور کلی دستورات HTML بین دو علامت کوچکتر (< ) و بزرگتر(>) قرار می گیرد و بدین ترتیب از متن عادی متمایز می شوند.

اکثر دستورات HTML به صورت جفت هستند  و شامل یک دستور اغازین و یک دستور پایانی می شوند.

قبل از دستورا ت پایانی یک علامت ( / ) قرار می گیرد.

دو دستور اغازین و پایانی با احاطه کردن متن ان را علامت گذاری می کند  .

اینترنت

) اینترنت را با نام ARPAموسسه تحقیقات  علوم دفاعی آمریکا (  1967در سال

احداث کرد که در دهه هفتاد  اینترنت نام گرفت .ARPA NET

اینترنت دارای 2 انقلاب مهم است :

که تنها قادر به ارسال فایل های متنی بود و ضمنا TCP/IPو با ایجاد 1982 1_ در سال

همه گیر نبود  .

موسسه  تحقیقات  فیزیک  ذرات  بنیادی   2_  درسال 1994 با به وجود آمدن وب توسط

)CERN(

اینترنت از سال 1994 شهرت و موفقیت خود را آغاز کرد.از آن زمان بود که مردم شروع به صحبت در مورد اینترنت کردند, روزنامه ها برای آن مقاله نوشتند و مردم آدرسهای ناشناسی را در پایان برنامه های تلویزیونی دیدند که این آدرسها همراه با علامت  / و نقطه بود.

آنروزها خیلی از مردم میگفتند که سال آینده اینترنت مقوله متفاوتی خواهد بود اما مطالب غیر قابل انتظاری پیش آمد …

بر خلاف بسیاری از مقوله های رسانه ای که در سالهای اخیر معرفی و ایجاد شدند اینترنت اهمیت خود را از دست نداده است . امروزه پس از فروکش کردن هیاهوی اولیه میلیونها نفر در سراسر جهان بطور روزانه از اینترنت استفاده میکنند تا احتیاجات خود را جهت سرگرمی و اوقات فراغت , تجارت, ارتباط با دیگران, یادگیری یا تحقیقات و بسیاری از امور دیگر برطرف کنند . هر روز هم بر شمار استفاده کنندگان از اینترنت افزوده میشود . اگر اینهمه کاربر اینترنت آنرا مفید و جالب نمی یافتند قطعا هر روز بجای افزایش , تعداد استفاده کنندگان کاهش می یافت.

قبل از به وجود آ مدن وب سرویسی که د سترسی به اینترنت و اطلاعات آن را فراهم می ساخت سرویس گوفر بود .

در محیط گوفر  که یک محیط متنی و غیر گرافیکی بود با استفاده ازخط فرمان و انتخاب گزینه ارتباط کاربر با اینترنت فراهم می شد.

وب  چیست ؟

ظهور وب را می توان منشاء یکی از مهمترین تحولات عصر حاضر در عرصه ارتباطات دانست سابقه اندیشه ایجاد صفحه هایی که به صورت ابر متنی ایجاد و خوانده  شود منتسب به    طی مقاله ای در ماهنامه 1985 است  که در سال   Vannevar Bosh وانوار بوش

نگارش در آورد.  As we may thinkاتلانتیک تحت عنوان

( Client/ server یک سیستم مبتنی بر  سرویس دهنده سرویسگیر ( ( WEBوب (

دادنLinkو پیوند Hypertextبر روی اینترنت است که با استفاده از ابزار فرامین

اجزای اطلاعات به یکدیگر دسترسی به منابع اطلاعاتی را تسهیل می کند و سرویس گیر از روی رایانه خود در خواست صفحه ای را می کند .

این در خواست از طریق اینترنت به رایانه ای که صفحه مورد نظر روی آن ذخیره شده است منتقل شده و صفحه از مسیر اینترنت در نمایشگر رایانه متقاضی نشان داده می شود.

تاريخچه ASP.Net  

قبل از معرفی ويژوال بيسيک در سال 1991 ، پياده کنندگان نرم افزار مجبور به تسلط و مهارت در زمينه  استفاده از   ++C   بهمراه  موارد پيچيده ای در اين خصوص  بودند . بدين  ترتيب ، صرفا” افراد خاص آموزش ديده،  قادر به خلق نرم افزارهای قدرتمند  بمنظور اجراء در محيط ويندوز بودند. ويژوال بيسيک ، محدوديت فوق را تغيير و می توان اين ادعا را داشت که امروزه خطوط زيادی از برنامه های نوشته شده  با استفاده از ويژوال بيسيک کد شده است . ويژوال بيسيک ، ظاهر برنامه نويسی تحت ويندوز را با حذف عمليات اضافی برای نوشتن کدهای لازم جهت طراحی بخش رابط کاربر (UI) ، تغيير داده است . در اين راستا ،  زمانيکه بخش رابط کاربر ، ترسيم می گردد ، برنامه نويس می تواند کدهای لازم بمنظور انجام عکس العمل مناسب در رابطه با رويداد ها را به آن اضافه نمايد . زمانيکه ماکروسافت نسخه شماره سه ويژوال بيسيک را ارائه نمود ، مجددا” دنيای برنامه نويسی با تغيير مهمی مواجه گرديد. در اين راستا امکانات مناسبی برای نوشتن برنامه های مبتنی بر بانک های  اطلاعاتی ، در اختيار برنامه نويسان قرار گرفت. ماکروسافت بدين منظور محصول جديدی با نام( DAO )Data Access Objects را ارائه نمود . برنامه نويسان با استفاده از DAO ، امکان انجام عمليات متفاوت در رابطه با داده ها را ، بدست آوردند . نسخه های شماره چهار و پنج ، قابليت های نسخه سه را افزايش و اين امکان را  برای  پياده کنندگان نرم افزار فراهم نمود  تا برنامه های خود را جهت اجراء در محيط ويندوز 95 ، طراحی و پياده سازی نمايند . در اين زمينه ، برنامه نويسان قادر به نوشتن  کدهائی گرديدند که امکان استفاده از آنان  توسط ساير پياده کنندگان نرم افزار که از زبانی ديگر استفاده می کردند، فراهم گرديد. نسخه شماره شش ويژوال بيسيک ، روش جديدی بمنظور دستيابی به بانک های اطلاعاتی را ارائه نمود: ADO)ActiveX Data Objects )  . يکی از اهداف اوليه  طراحی  ADO ، امکان دستيابی به بانک های اطلاعاتی برای پياده کنندگان برنامه های مبتنی بر وب است که از تکنولوژی ASP ، استفاده می نمايند.

همزمان با ارائه جديدترين نسخه ويژوال بيسيک که VB.NET ناميده می شود ، بسياری از محدوديت های مرتبط با ويژوال بيسيک برطرف گرديد . در گذشته  ويژوال بيسيک با انتفادات  فراوان مواجه ( عدم وجود امکانات مناسب در مقايسه با جاوا و يا ++C ) و بسياری آن را نظير يک اسباب بازی در دنيای وسيع زبان های برنامه نويسی می پنداشتند. VB.NET با  غلبه بر مشکلات نسخه های پيشين ، توانسته است در مدت زمان کوتاهی ، بعنوان يک ابزار پياده سازی بسيار قدرتمند مطرح و گزينه ای مناسب برای برنامه نويسان در تمامی سطوح باشد .

معرفی اوليه ASP.NET

ASP.NET فراتر از يک نسخه تکميل شده در مقايسه با نسخه قبلی خود يعنی ASP کلاسيک است . ASP.NET يک محيط کامل جهت پياده سازی نرم افزارهای تحت وب است . با اينکه ASP.NET از لحاظ گرامر با ASP کلاسيک شباهت هائی را دارد ولی تکنولوژی فوق با ارائه يک مدل جديد برنامه نويسی بهمراه زير ساخت های لازم ،امکان ايجاد نرم افزارهای تحت وب را با امنيت و استحکام بيشتر فراهم می آورد.

ASP.NET برخلاف ASP کلاسيک ترجمه می گردد. در محيط دات نت می توان با استفاده از هر يک از زبانهای برنامه نويسی حمايت شده نظير : Visual basic.Net,C#,Jscrip.Net اقدام به نوشتن برنامه ها نمود.برنامه های ASP.NET از تمامی توان و پتانسيل های ارائه شده توسط دات نت استفاده می نمايند. در ASP.NET می توان از ويرايشگرها ی ويژوال و ساير ابزارهای برنامه نويسی نظير ويژوال استوديو دات نت استفاده نمود.

پياده کنندگان نرم افزارهای تحت وب بکمک ASP.NET می توانند از دو تکتولوژی عمدهء فرم های وب (Web Forms) و سرويس های وب (Web service) برای ايجاد نرم افزار استفاده نمايند.

فرم های وب (Web Forms)

با استفاده از تکنولوژی فوق می توان صفحات وب متکی بر فرمهای وب قدرتمندی را ايجاد نمود. در زمان ايجاد صفحاتی از اين نوع می توان از کنترل های سرويس دهنده ASP.NET برای ايجاد عناصر معمولی در طراحی رابط کاربر (UI) و برنامه نويسی آنها برای انجام عمليات خاص استفاده نمود.استفاده از کنترل های سرويس دهنده باعث سرعت در امر پياده سازی فرم های وب خواهد داشت.

سرويس های وب XML

اين نوع سرويس ها امکان دستيابی به قابليت ها و پتانسيل های سرويس دهنده را از راه دور فراهم خواهندکرد. با استفاده از سرويس های فوق می توان بخش منطق وسياست های راهبردی نرم افزارها و همچنين دستيابی به داده ها را مديريت نمود.سرويس های وب XML امکان مبادله داده بين سرويس گيرنده و سرويس دهنده و يا بين دو سرويس دهنده را بوجود می آورد.برای تبادل اطلاعات می توان از پروتکل های ارتباطی استانداری نظير http و يا پيامهای XML استفاده نمود. نکته قابل توجه در رابطه با سرويس های فوق توانائی هر برنامه ( صرفنظر از زبان استفاده شده ) و تحت هر نوع سيستم عامل برای استفاده از سرويس های فوق است.

دو مدل فوق قادر به استفاده از تمامی مزايای تکنولوژی های ASP.NET خواهند بود. بديهی است استفاده از پتانسيل های محيط دات نت نيز در اين زمينه وجود دارد. در ادامه به برخی از اين ويژگی های ASP.NET اشاره می گردد.

اگر دارای تجاربی در زمينه پياده سازی نرم افزار های تحت وب بکمک تکنولوژی ASP باشيد ،در اولين نگاه به ASP.NET حتما” متوجه برخی شباهت های موجود خواهيد شد. البته مدل اشياء ASP.NET بصورت کاملا” آشکار با ASP کلاسيک تفاوت داشته و می توان اين ادعا را داشت که ASP.NET بمراتب ساختيافته تر و شی گراء تر شده است . با توجه به مسئله فوق می بايست به اين نکته نيز اشاره گردد که ASP.NET با ASP کلاسيک بطور کامل سازگار نبوده و تقريبا” تمامی صفحات ASP موجود مجبور خواهند بود شاهد برخی تغييرات باشند تا امکان اجرای آنان تحت ASP.NET فراهم گردد. يکی ديگر از تغييرات مهم در اين زمينه ،وجود Visual Basic.NET است .در صفحات ASP فعلی از VBscript استفاده شده است که بنوعی اين زبان در دات نت مورد توجه قرار نگرفته و VisualBasic.NET جايگزين شده است .

▪ دستيابی به بانک های اطلاعاتی از طريق برنامه های ASP.NET بعنوان يک نياز اساسی برای اغلب برنامه های تحت وب مورد توجه خاص قرار گرفته است . در اين راستا ASP.NET امکانات بيشتر و بمراتب راحت تر از لحاظ بکارگيری را پيش بينی کرده است و حتی امکان مديريت بانک اطلاعاتی از طريق کدهای نوشته شده نيز وجود خواهد داشت.

▪ ASP.NET با ارائه يک مدل ساده به پياده کنندگان نرم افزارهای تحت وب اين امکان را خواهد داد که منطق برنامه های خود را نوشته و آنها را در سطح Application اجراء نمايند. کدهای فوق را می توان در يک فايل متنی با نام Global.asax و يا در يک کلاس کمپايل شده که بعنوان يک اسمبلی بکار گرفته می شود ،استفاده نمود.

▪ ASP.NET امکانات لازم برای دستيابی به Application State و Session state را ارائه نموده است.

▪ برای پياده کنندگان حرفه ای تر که قصد استفاده از API را دارند ( ISAPI رابط برنامه نويسی است که در نسخه قبلی ASP از آن استفاده می گرديد) رابط های جديدتر و کامل تر ی را با نام IHttpheandler و IHttpmodule را ارائه نموده است .

▪ ASP.NET از امکانات و پتانسيل های موجود در دات نت و CLR بمنظور افزايش کارائی برنامه ها بخوبی استفاده می نمايد. تمامی کدهای ASP.NET ترجمه می گردنند( تفسير نمی گردنند) در ASP.NET می توان ماژول هائی را که ارتباطی با برنامه ندارند حذف نمود(factorable) . ASP.NET از سرويس های پيشرفته Caching برای افزايش سرعت و کارائی برنامه ها بخوبی استفاده می نمايد. ASP.NET بهمراه يک شمارنده برای سنجش ميزان کارائی عملکرد برنامه ها ، ارائه شده است . شمارنده فوق اين امکان را فراهم می آورد که پياده کنندگان و مديران سيستم يک برنامه دات نت، عملکرد شاخص های لازم برای افزايش کارائی برنامه ها را مشاهده ، بررسی ودر صورت لزوم تجديد نظرهای لازم را اعمال نمايند.

▪ اشکال زدائی برنامه های نوشته ASP.NET بکمک ديباگر براحتی انجام خواهد گرفت .در اين حالت می توان با افزودن چندين خط ديباگ در يک صفحه وب نقطه بروز اشکال را بسرعت و بسادگی تشخيص و در نهايت برطرف نمود. ASP.NET در اين راستا کلاس جديدی با نام TraceContext را ارائه نموده که پياده کنندگان در زمان نوشتن برنامه ،قادر به درج دستورات خاص ديباگ در برنامه برای رديابی خطاهای احتمالی خواهند بود.دستورات فوق صرفا” در زمانی که امکان Tracing فعال شده باشد( برای يک صفحه وب و برای تمام برنامه ) ،اجراء خواهند شد.

▪ دات نت و ASP.NET دارای امکانات لازم برای Authorizaing و Authentication مناسب برای برنامه های تحت وب می باشند. امکانات فوق را می توان بسادگی اضافه و يا با ساير مدل های موجود و مورد نظر جايگزين نمود.

▪ مقادير مربوط به تنظيمات و پيکربندی برنامه های ASP.NET در فايل های XML ذخيره می گردنند با توجه به ماهيت فايل هائی از اين نوع خواندن و نوشتن درون آنها بسادگی انجام خواهد يافت . هر برنامه می تواند دارای يک پيکربندی مجزاء بوده که در ادامه حيات برنامه و با توجه به نيازهای مطرح شده اعمال تغييرات بسادگی انجام خواهد گرفت .

▪ برنامه های ASP.NET همانند ساير برنامه های تحت وب از مجموعه ای فايل با نوع های متفاوت و دايرکتوری تشکيل می گردند.اين فايل ها می توانند صفحات ASP.NET ،کنترل های کاربر (User Controls) ، فايل های سرويس های وب و فايل های تنظيمات و پيکربندی و اسمبلی باشند.

معرفی فرم های وب (Web Forms)

فرم های وب يکی از امکانات جديد ارائه شده توسط ASP.NET ، جهت طراحی و پياده سازی بخش رابط کاربر نرم افزارهای تحت وب می باشند . مهمترين ويژگی فرم های فوق ، قابليت برنامه نويسی بر روی آنها است . يک فرم وب اطلاعات مربوطه را برای کاربران صرفنظر از نوع مرورگر و دستگاه استفاده شده، فراهم می کند.فرمت خروجی ايجادشده توسط فرم های وب ، شامل اغلب زبانهای متکی بر پروتکل Http نظير: html ,xml, wml و ECMAScript(Jscript,JavaScript) است . در ادامه به بررسی برخی از ويژگی های مهم اين نوع فرم ها خواهيم پرداخت.

  • صفحاتی هستند که بر اساس تکنولوژی ASP.NET ماکروسافت ايجاد و کدها بر روی سرويس دهنده اجراء و در ادامه بصورت پويا و اتوماتيک صفحات وبی توليد می گردد که قابل استفاده برای مرورگرها و يا دستگاههای سرويس گيرنده است .
  • کاملا” سازگار با مرورگرها و موبايل می باشند.يک فرم وب بصورت پويا و خودکار قابليت ها و توانائی های مرورگرها را از ابعاد متفاوت نظير Style, Layout و … تشخيص داده و اطلاعات ارسالی را که متناسب با واقعيت های موجود است، ارسال خواهند کرد. وضعيت فوق با توجه به خواسته های طراحان می تواند بسمت يک مرورگر خاص همگرا گردد يعنی می توان يک فرم وب را بگونه ای طراحی نمود که از قابليت های خاص يک نسخه خاص مرورگر استفاده نمايد.
  • سازگار با هريک از زبانهای حمايت شده در دات نت نظير #VisualBasic.NET, C
  • فرمهای وب بر اساس چارچوب دات نت ايجاد می گردند ،بنابراين از تمامی مزايای چارچوب فوق نظير : محيط مديريت يافته ، امنيت نوع داده ها، توارث و … بهره مند خواهند بود.
  • کاملا” انعطلاف پذير می باشند. طراحان می توانند کنترل های لازم را خود طراحی و به آن اضافه نمايند.(User Control) .

اجزای فرم های وب

در فرم های وب ، برنامه نويسی رابط کاربر به دو بخش مجزاء تقسيم شده است : عناصر ويژوال و منطق. عناصر ويژوال، صفحه فرم وب (Web Form Page) ، ناميده می شوند.صفحه فوق شامل فايلی است که در آن تگ های Html ( ايستا) ، کنترل های سرويس دهنده ASP.NET و يا هر دو قرار خواهند گرفت . صفحه فرم های وب بعنوان محلی برای نگهداری متن های ايستا و کنترل هائی که قصد نمايش آنها را داشته باشيم، مطرح می گردنند.

منطق مورد نظر برای صفحه فرم های وب شامل کدهائی است که از آنها برای ايجاد ارتباط متقابل با فرم استفاده می گردد. منطق برنامه نويسی در يک فايل مجزاء نسبت به فايل رابط کاربر قرار خواهد گرفت . اين فايل اصطلاحا” “Code behind” ، ناميده می شود. کدها را می توان با استفاده از VisualBasic.Net و يا C# نوشت . انشعاب اين نوع فايل ها aspx.vb ( در صورت استفاده از VisuaBasic.NET) و يا aspx.cs ( در صورت استفاده از زبان c#) در نظر گرفته می شود.

کدهای موجود در فايل های مربوط به فرم های وب پس از ترجمه بصورت فايل های .dll تبديل خواهند شد. فايل صفحه aspx ( بخش ويژوال فرم ) نيز با يک روش کاملا” متفاوت ترجمه خواهد شد.! اولين دفعه که کاربری درخواست يک صفحه aspx را داشته باشد ،ASP.NET بصورت خودکار يک فايل از نوع .Net Class را ايجاد که مسئوليت نمايش صفحه فرم وب را برعهده خواهد گرفت . فايل فوق در ادامه به.dll تبديل خواهد شد . کلاس ايجاد شده برای صفحه aspx خصايص خود را از کلاس مربوط به کلاس ايجاد شده کدها به ارث خواهد برد. زمانيکه کاربری درخواست صفحه ای را داشته باشد ،فايل های .dll بر روی سرويس دهنده بصورت اتوماتيک اجرا ء و خروجی Html را توليد خواهند کرد.

اصول مقدماتی ASP.NET

قبل از اينکه با تکنولوژی فوق آشنا گرديم ،لازم است نسبت به موارد ذيل به ميزان قابل قبولی شناخت اوليه ای وجود داشته باشد.

▪آشنائی با وب ، ،Html و اصول ايجاد صفحات وب

▪زبانهای اسکريپت نظير جاوااسکريپت و يا Vbscript

▪اصول اوليه اسکريپت های مبتنی بر سرويس دهنده

ASP.NET چيست ؟

ASP نسخه شماره سه ، آخرين نسخه در اين زمينه بوده و ما هرگز شاهد عرضه نسخه شماره چهار محصول فوق نخواهيم بود. ASP.NET نسل جديد ASP است و نمی توان ادعا نمود که ASP.NET نسخه ارتقاء يافته ASP کلاسيک است .

ASP.NET يک نمونه و نگرش جديد به برنامه ها و اسکريپت های مبتنی بر سرويس دهنده می باشد. ASP.NET عضوی از فريمورک جديد دات نت شرکت ما کروسافت بوده و سه سال زمان صرف نوشتن آن شده است . ASP.NET با نسخه ASPکلاسيک کاملا” سازگار نيست .

تفاوت های ASP کلاسيک و ASP.NET

▪ASP.NET زبان های متعددی را حمايت می نمايد .

▪ASP.NET مجموعه گسترده ای از کنترل های جديد و عناصر مبتنی بر XML را ارائه می دهد.

▪ASP.NET قابليت اعتبارسنجی کاربران با توانائی بالا را دارا است .

▪افزايش کارائی سيستم از طريق اجرای کدهای کمپايل شده ( نه تفسير شده ! )

▪کدهای ASP.NET بطور کامل با نسخه ASP کلاسيک سازگار نمی باشند.

برخی از ويژگی های جديد در ASP.NET :

  • تعداد بالای زبانهای برنامه نويسی حمايت شده
  • کنترل های قابل برنامه نويسی
  • برنامه نويسی مبتنی بر Event
  • استفاده از عناصر مبتنی بر Xml
  • اعتبار سنجی کاربران با استفاده از Account و قوانين
  • افزايش کارائی با توجه به کمپايل نمودن کدها
  • پيکربندی و بکارگيری آسان

ASP.NET دارای مجموعه ای وسيع از کنترل های HTML است . اکثر عناصر

موجود بر روی يک صفحه وب را می توان بعنوان يک شی قابل کنترل ASP.NET در نظر گرفت .رفتار اشياء فوق را می توان با استفاده از اسکريپت ها ، کنترل و هدايت نمود. ASP.NET همچنين دارای مجموعه ای از کنترل های ورودی شی گراء نظير : ListBox های قابل برنامه نويسی و کنترل های بررسی صحت د اده های ورودی است . با استفاده از يک کنترل جديد (Data Grid) عمليات ذخيره سازی ،مرتب سازی وساير عمليات مورد نياز در رابطه با بانک های اطلاعاتی را پشتيبانی و حمايت می نمايد. تمامی اشياء ASP.NET بر روی يک صفحه وب می توانند باعث بروز يک “رويداد” گردند. در چنين مواردی کدهای نوشته شده در ASP.NET ، مجری سياست برخورد با رويداد بوجود آمده خواهند بود . عناصر استفاده شده در ASP.NET عموما” متکی بر XML می باشند . نظير کنترل Adrotator که از Xml برای ذخيره ساری اطلاعات و تنظيمات مربوط به آگهی ها استفاده می نمايد.

ASP.NET ، اعتبارسنجی کاربران متکی بر فرم را با استفاده از تکنولوژی هائی نظير : مديريت کوکی، تغيير مسير کاربرانی که هويت آنها تاييد نشده و … انجام می دهد. به محض درخواست يک صفحه ASP.NET ،صفحه مورد نظر ترجمه ( کمپايل ) و يک نسخه از آن در حافظه باقی خواهد ماند (Cached ) . بديهی است که در اين حالت افزايش چشمگيری را از بعد کارآئی خواهيم داشت .ASP.NET با نسخه قبلی خود ( ASP کلاسيک ) کاملا” سازگار نيست .بنابراين در برخی از کدهای نوشته شده با ASP کلاسيک می بايست تغييراتی را اعمال نمود. فايل های ASP.NET دارای انشعاب aspx می باشند. بدين ترتيب می توان بر روی يک سرويس دهنده فايل های ASP.NET ( فايل های با انشعاب aspx) و فايل های ASP کلاسيک ( فايل های با انشعاب asp ) بطور همزمان استفاده کرد.

صفحات وب ASP.NET

يک صفحه ASP.NET ، در اولين نگاه ،مشابه يک صفحه Html است . برای آشنائی با صفحات ASP.NET ، يک صفحه ساده Html را ايجاد که مسئوليت آن نمايش يک پيام خاص در خروجی باشد. (Hello.html)

شرح پروژه:

این نرم افزار دارای قابلیت هایی مانند دریافت اطلاعات مسافران و دریافت اطلاعات پروازهایی که انجام می شود و ذخیره این اطلاعات در بانک را داراست

این نرم افزار با زبان برنامه نویسی ویژوال C# تهیه شده و اطلاعات در بانک SQL Server نگهداری می شود.

از دیگر امکانات این نرم افزار امکان حذف مشخصات یک مسافر و پرواز است و امکان ویرایش این اطلاعات است.

این پروژه حاوی سه فرم می باشد.فرم اول یا همان فرم خوش آمدگویی،فرم دوم ورود اطلاعات مسافر،فرم سوم ورود اطلاعات پرواز.

فرم اول:

فرم اول  دارای کنترل منو می باشد.منوها شامل فرمان هایی برای اداره کردن،نگهداری واجرای بسیاری ازفعالیت ها می باشد.

ایجاد منو:

با استفاده ازکنترل menu strip می توان منویی رابه فرم اضافه کرد.چنانچه این کنترل را به فرم اضافه کنیم،طراح منو ظاهر می شود.در اولین عنوان منوعبارتtype here  ظاهر شده است.برای تغییر نام این عنوان آنرا کلیک کرده عنوان جدید را تایپ می کنیم و کلید enterرا فشار دهید.

در این فرم منو شامل سه گزینه است:

  1. ورود اطلاعات مسافر
  2. ورود اطلاعات پرواز
  3. خروج

با زدن گزیینه اول(ورود اطلاعات مسافر)وارد صفحه جدیدی می شویم که درآن اطلاعات مسافررا می توان وارد کرد. با زدن گزیینه دوم(ورود اطلاعات پرواز)وارد صفحه جدیدی می شویم که درآن اطلاعات پرواز را می توان وارد کرد. با زدن گزیینه سوم(خروج)ازبرنامه خارج می شویم.هر کدام از گزینه های منو با دوبار کلیک کردن وارد قسمت برنامه نویسی می شود.

فهرست

مقدمه — 1

مقدمه — 2

توضیح خلاصه در مورد پروژه — 4

فصل اول:مقدمه ای بر اینتر نت و برنامه نویسی وب — 5

Html — 6

اینترنت — 8

وب چیست؟ — 9

ASP تاریخچه — 10

فصل دوم: تاریخچه C# — 28

ساختار در C# — 32

آر ایه درC# — 35

رشته درC# — 38

 پایگاه داده درC#  — 39

فصل سوم: تاریخچهSQL — 48

دستورات SQL — 50

شرح پروژه — 75

نتیجه گیری — 84

نتیجه گیری:

با توجه به مطالبی که درباره نیاز به اطلاع رسانی درباره مواردی که با زندگی انسان در ارتباط است و وجود گرفتاری های زیاد گفته شد ، میتوان به این نتیجه رسید که وجود سایتهایی از این دست می تواند به کم شدن دغدغه های خروج از منزل ، کاهش ترافیک ، آسودگی خیال از بابت تهیه به موقع و آسان بلیط و کسب اطلاعات جدید و داشتن سرگرمی سالم بینجامد، و این باعث بهره وری بیشتر می شود.

با در نظر گرفتن رشد تکنولوژی در عصر کنونی نیاز به مدیریت و بالا بردن سطح امکانات و رفع مشکلات اینگونه سایتها بدیهی است ، که این کار می تواند با استفاده از نظر کاربران سایت و تجربه بدست آمده در مدیریت سایت انجام شود. بدیهی است که این سایت هم جای پیشرفت بسیار دارد  و با قرار دادن امکانات بیشتر و رفع مشکلات می تواند به الگویی موفق تبدیل شود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طراحی وب سایت آژانس مسافرتی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ابتدا محصولات مورد علاقه خود را به سبد خرید اضافه نمایید.
  • سپس روی آیکون سبد خرید کلیک کنید.
  • محصولات داخل سبد خرید و مجموع مبلغ قابل پرداخت در صفحه تسویه حساب به شما نمایش داده می شوند.
  • فرم تسویه حساب را تکمیل کرده و روش پرداخت خود را انتخاب نمایید.
  • می توانید با استفاده از درگاه های پرداخت آنلاین خرید خود را تکمیل نمایید.
  • پس از تکمیل خرید می توانید به فایل های محصول دسترسی داشته باشید.
  • در صورت داشتن حساب کاربری می توانید سوابق خرید خود را در پنل کاربری خود مشاهده نمایید.
تماس با پشتیبانی