دریافت پایان نامه بررسی کانسارها و منابع معدنی سنگهای ساختمانی در استان سیستان و بلوچستان و مقایسه آن در سطح کشور

شامل 182 صفحه
فرمت word
حجم فایل 2.2MB
شناسه محصول: 337

قیمت دانلود فایل: 14.900 تومان

دسته: , , برچسب: , , ,
  • پروژه تخصصی کارشناسی
  • وضعیت رفرنس: دارد
  • وضعیت فهرست: دارد

قسمتی از متن پایان نامه بررسی کانسارها و منابع معدنی سنگهای ساختمانی

مقدمه

ارزش و فراوانی کانسارهای سنگ تزئینی در این ملک زرخیز به گونه ای است که فقط با تدوین یک برنامه دقیق و اصولی می توان از این معادن خداداد به عنوان یکی از ارکان بنیادین اقتصاد کشور بهره برد . اما متأسفانه این صنعت سالهای طولانی تحت تأثیر اقتصاد متکی به نفت و بینشهای ناشی از آن مورد بی مهری واقع شده و حتی در دروس دانشگاهی هم مهجور وناشناخته باقی مانده است و این همه شاید برآمده از عدم درک و شناخت علمی این پدیده و در نتیجه نادیده گرفتن تأثیرات اقتصادی آن و بالطبع تلقی سطحی  ونادرست از کاربردهای عام آن باشد . بنابراین اگر تغییری اساسی در فرهنگ ونحوه نگرش مردم ما به سنگ ونیز ساختار کشف و استخراج وتولید سنگ های تزئینی صورت نگیرد وبه ویژه اگر جنبه علمی و پژوهشی صنایع مربوط به فرآوری سنگ چنانچه باید مورد توجه قرار نگیرد ، امید داشتن به توسعه این صنعت و حضور گسترده وفعال در بازار جهانی این محصول کاری عبث خواهد بود . نگاهی به آمارهای موجود پیرامون وضعیت تولید ومصرف این محصول در جهان ، درعین آنکه تصویر نسبتاً روشنی از حال و آینده بازار جهانی سنگ به دست می دهد ، مسئولیت پژوهندگان برنامه ریزان وکارگزاران مربوطه را دوچندان می سازد . و این واقعیت را به ما می نمایند که از این پس عوامل یاد شده بایستی مسائلی چون جهت دهی سرمایه های داخلی و خارجی ، تحقیق واکتشاف ، استخراج با روشهای علمی و پیشرفته ، تولید با کیفیت مطلوب و صدور در راستای تقویت این صنعت را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند .

بدون شک برای حرکت در مسیر توسعه صنعت سنگ تزئینی ، نخستین گام پذیرفتن اصل اتکاء به پژوهش علمی وکنترل کیفی به عنوان تنها تعیین کننده خط سیر ومنازل بین راه است . و این نکته ای است که باید در تمامی مراحل از تحقیق و گردآوری اطلاعات زمین شناسی ومعرفی محصول در بازرهای جهانی در کانون توجه قرار گیرد و دقیقاً بدان عمل شود چراکه عمل براین اساس از یک سو برتری قابل ملاحظه ای را برای یک صادر کننده نسبت به سایر رقبای جهانی به ارمغان خواهد آورد و از دیگر سو عرضه کننده را واخواهد داشت تا برای از دست ندادن خریداران بالقوه وبالفعل فعالیت خود را در همه جوانب مطلوب و کارآمد نماید. برای مثال میتوان اولین تأثیر عمل بر اساس شناخت وپژوهش علمی را به ویژه در این صنعت در تازه گردانیدن روشهای اکتشاف واستخراج معادن دید . چه درجهان کنونی که تحولات ونوآوریها در زمینه علوم وصنایع به گونه ای حیرت افزا سرعت وتنوع یافته ، نمی توان هنوز با روشهای کهنه وشیوه های ابتدایی وعمدتاً غیر اقتصادی وارد میدان شد و حضوری قدرتمند را هم در دنیای رقابت آمیز تجارت انتظار داشت .

بدیهی است صنعت سنگ تزئینی نیز از این قائده مستثنی نیست بلکه به اعتبار طبیعت ذوقی سلیقه ای و هنری آن حتی بیش از دیگر صنایع در معرض تغییر وتحول ونوآوری است و در این حالت است که موضوع متحول نمودن روشهای اکتشاف به عنوان پایه واساس استخراج وعرضه سریع و بهنگام سنگ های جدید مورد توجه قرار می گیرد . بر پایه این واقعیت است که امروزه حرکت پی جویی اکتشاف یا بهره گیری از داده های حیرت آور ماهواره ای به جهشی پرشتاب، متنوع و بسیار پیچیده تبدیل شده است و به مرحله ای رسیده که پی در پی ذخیره ای جدید کشف می شود ومنابع عرضه سنگ از هر نظر اعم از بافت ، رنگ وکیفیت آماده سازی رشد می یابند . بنابراین ضروری است در کنار گسترش همه فعالیت ها وتلاشهای فنی واقتصادی جهت تولید وصدور سنگ های تزئینی به مرحله تعیین کننده اکتشاف به صورت دقیق تر وجامع تری پرداخته شود . در مرحله استخراج نیز تغییر روش ضد اقتصادی انفجاری وگزینش وبه کارگیری جدیدترین سیستم های مکانیزه برش ، قطع نظر از تأثیری که بر کمیت وکیفیت تولید می گذارد ، نتیجه دیگری هم دارد و آن جایگزین شدن فضایی مدرن ودلخواه در کارگاه به جای کارهای سخت وزیان آورمی باشد که بالطبع کار معدنی را از وابستگی به نیروی کار یدی رها می سازد ومحیطی مطلوب فراهم می آورد که بی شک در جذب دانشگاهیان ، کارشناسان ومهندسان ذیربط جهت تحقیق و پژوهش واکتشاف و استخراج مؤثر خواهد بود .

فهرست پایان نامه

عنوان :
فصل اول
مقدمه :
نحوه پراکندگی استانی تعاونی های فعال در معادن سنگ های نما وتزئینی
فصل دوم :
گسترش جغرافیایی ـ استراتیگرافی سنگهای نما و تزئیتی ایران
گسترش جغرافیایی ـ استراتیگرافی سنگهای نما و تزئیتی ایران
انواع سنگ های تزئینی :
سنگ لوح (Slate ) :
سنگ آهک و تراورتن Lime Stone and Travertine
مرمر( Marble )
تراورتن :
مرمریت ( مرمر آهکی ) :Lime Stone marble
مرمر اونیکس (Onix marble ) :
مرمر سرپانتین ( Serpantin marble ) :
بررسی فنی واقتصادی یک کانسار سنگ (فرمها ودستورالعمل های استاندارد):
بررسی فنی واقتصادی یک کانسار سنگ (فرمها ودستورالعمل های استاندارد):
مقدمه ای بر استانداردهای سنگ های تزئینی :
روشهای آزمون استاندارد ASTM
آزمون مقاومت خمشی : ASTM C880
آزمون مدول گسیختگی ASTM C99 :
آزمون خمشی برای سنگ‌لوح:(مدول گسیختگی والاستیسیته (ASTM C120:
آزمون مقاومت تراکمی : ASTM C170 :
آزمون جذب آب وچگالی نسبی : ASTM C97:
آزمون جذب آب سنگ لوح (ASTM C 121):
آزمون مقاومت سایشی : ASTM C241:
آزمون عملکرد سازه ای سیستمهای پوشش با سنگ(ASTM C120 –91):
فصل سومروشهای استخراج سنگ قواره :
روشهای استخراج سنگ قواره :
1 . آماده سازی دستگاه برش
2. حفاری
3 . وسایل حفاری
4 . برش با استفاده از سیم الماسه
تعیین اولویت سطوح برش
برش افقی
برش عمودی
زاویه برش
5 . علل پاره شدن سیم الماسه :
5 . علل پاره شدن سیم الماسه :
5 . علل پاره شدن سیم الماسه :
6. جهت گردش سیم الماسه
7. علل ناصاف بریده شدن سطح برش
8 . استفاده از دستگاههای اره الماسه: (هاواژ)
9 . چگونگی بیرون کشیدن بلوک بریده شده از سینه کار
10 . ماشین آلات و نیروی انسانی مورد نیاز
10 . ماشین آلات و نیروی انسانی مورد نیاز
مقایسه سیستمهای استخراج سنگ قواره
جستجو ، اکتشاف و ارزیابی سنگ
حفاری بهینه :
تعریف بازده حفاری
سرمته
بازده
11. کنترل و بسته بندی
لزوم استفاده ازکامپیوتر:
بازده ماکزیمم، درمقاومت کم:
فصل چهارم
فنون فرآوری
برش بلوک سنگ
اره های الماسه چند تیغه ای
قله برها
تکنولوژی مدرن فرآوری مرمر و تراورتن
تکنولوژی
هزینه های تولید
هزینه مصرف شدنیها
فصل پنجم
انواع گرانیت
خواص فیزیکی گرانیت
موارد استفاده گرانیت
معیارهای انتخاب گرانیت
عوامل قیمت
پرداخت گرانیت
استخراج گرانیت با سیم برش الماسه
سیستم های برش با آب
سیستم برش با آب و مواد ساینده
فصل ششم:
سهم ویژه معادن سنگهای نما و تزئینی در مجموعه فعالیت معدنی کشور :
مقایسه میزان و ارزش تولید سالانه معادن سنگهای نما و تزئینی با دیگر معادن :
چگونگی استخراج سنگ در جهان
آینده صادرات سنگ های ساختمانی در ایران :
قیمت‌های جهانی سنگ
نگاهی به مصرف سرانه سنگ در کشورهای مصرف کننده عمده:
نگاهی به مصرف سرانه سنگ در کشورهای مصرف کننده عمده:
تولید کنندگان عمده گرانیت در جهان :
فصل هفتم
ویژگیهای فرسایشی و ناپایداری سنگ:
نگهداری سنگفرش
لک زدایی
زدودن لکه های مس وبرنز
زدودن لکه های روغن و چربی از سطح مرمر
چسبهای 100% جامد واستفاده از آن به جای دوغاب سیمان در نصب سنگ
رنگ در سنگهای طبیعی
کامپیوتر صنعت سنگ را هم متحول کرده است .
فصل هشتم
مقالات انگلیسی RICH QUARRIES AND DIAMOND WIRE SARE SAWING
NEW BIRTH IN AN OLD CONTEXT
NEYRIZ MINE
مراجع

فصل دوم : گسترش جغرافیایی ـ استراتیگرافی سنگهای نما و تزئیتی ایران

اطلاعات موجود درباره معادن سنگهای نما و تزئینی که اکثراً فعال می باشند، نشاندهنده این است که معادن شامل مرمریت ، مرمر چشمه ای (اونیکس)، تراورتن، سنگ آهک، گرانیت، گابرودیوریت وسرپانتیت می باشند . بعضی از معادن مرمریت از دولومیت وگروه بیشتری از آهک هستند . مقایسه ای میان جنس سنگها ، جنس مجموعه دربرگرینده آنها و سن تشکیل سنگها و مجموعه دربرگیرنده نشان می دهد که روندهای گسترش جغرافیایی از همزادی وهمخوانی زمانی وژنتیک سنگها نیز حکایت میکند. واضحترین وطولانی ترین روند مربوط به گسترش معادن مرمرچشمه ای وتراورتن است که در طول یک نوار شمال غرب ـ جنوب شرق سراسرایران از گوشه شمال غرب کشور تامرز پاکستان کشیده شده است .

این نوار به جهت گسترش آتشفشانها وچشمه های آب گرم و خطوط تکتونیکی فعال جوان (پلیوسن تا زمان حاضر) به نام نوار داغ مرمر چشمه ای وتراورتن پلیوکوارتز سراسری ایران نامیده شده است . روندهای مشخص دیگر روند مرمریت دولومیتی به نام نوار سنندج ـ سیرجان است که طبقات مرمر دولومیتی در یک مجموعه دگرگونی ولکانیکی میان لایه ای همراه با شیست سبز آمفوبولیت ، لاواهای اولترابازیک و محصولات پیروکلاستیکی مربوط به ولکانیزم بازیک و اولترابازیک در یک مجموعه افیولیتی قرار گرفته اند . در این نوار ارزنده ترین ذخایر شناخته شده مرمریت ایران چه از نظر ذخیره وچه از نظر کیفیت واقع می شوند .نوار فرعی مشابهی در خراسان قرار دارد .مرمریتهای درون آمیزه و رنگین وفلش که آن نیز یک مجموعه افیولیتی است و در سه بخش کشور یعنی فارس ، خراسان وبلوچستان واقع می شود. در کربناتهای کدتاسه میانی نیز گروه نسبتاً بزرگی از منابع مرمریت سنگ سیاه ( نجف آباد و الاشتر ) قرار دارند . در محدوده ای مستطیل شکل با روند نزدیک به شرقی ـ غربی از شهرکرد و جوشقان تا کرمان گسترده است . مجموعه ای از مرمریت ژوراسیک کدتاسه در شمال شرق باختران نیز وجود ذخایر قابل ذکر است .

آهک های آسماری وقم در بخش وسیعی از کشور در اطراف کویرمرکزی وبر روی نوار باریکی بین اسلام آباد غرب و شهرکرد ودر شمال آذربایجان غربی ذخایر قابل توجهی از مرمریت را در بر گرفته اند . ذخایری از سنگ های آذرین همچون گرانیت گابرودیوریت و سرپانتیت در گوشه وکنار کشور ( همدان ، ماسوله ومشهد ) مورد استفاده می باشند .

در مورد نحوه تشکیل مرمریت محور سنندج ـ سیرجان گفته شده است که تأمین یونهای و دیگرمواد تشکیل دهنده مرمریت و دیگر سنگهای دربرگیرنده از منشأ افیولیتی شامل طیف کاملی از ولکانیزم دریایی از اولترابازیک و بازیک تااسیدی تأمین شده است و شدت کریستالین بودن مرمریت ها عمدتاً مربوط به درجه خلوص لمن کربناتی در موقع رسوب از آب دریا وتحولات و کریستالیزاسیون دیاژنتیکی است و پدیده متامورفیزم الزاماً سبب کریستالیزاسیون در اکثر موارد نشده است . بحث و تحلیل درباره نحوه تشکیل کانسارهای مرمروتراورتن پلیو ـ کواترنر ایران نشاندهنده این مطلب است که چون تراورتن ها ومرمرها روی مناطق داغ شناخته شده در سراسر ایران قرار گرفته و بیرون از آن نیز چیزی وجود ندارد ، بر روی خطوط ضعیف چه همزمان آتشفشانی وچه در پیش فاز وپس فاز آن آب گرموگاز دارای املاح وعناصر معدنی همچون Hg . AS. Cl-. Mg2+ . K+ . Na + . Ca2+ Fe2+ . SH2 . CO2 وعناصر فلزی وغیر فلزی دیگر از منشأ ماگمایی و چه حاصل از گردش آبهای سطحی که به عمق رفته و گرم می شوند خارج شده و در اثر افت فشار، حرارت PHو  EH  وسایر تغییرات فیزیکی و شیمیایی به صورت رشته ای چشمه‌ها خارج شده و رسوبات تراورتن ومرمر ، خاک سرخ گوگرد ، بعضی دیگر از ذخایر معدنی را ایجاد می نمایند .

انواع سنگ های تزئینی :

سنگهای اصلی مورد استفاده در سنگ های نما عبارتند از : گرانیت ، مرمر ، تراورتن، سنگ چینی ، ماسه سنگ ، سنگ لوح و مرمریت . از سنگهای آذرین به جز گرانیت نمونه های دیگر را کمتر مورد استفاده قرار می دهند . به هر حال انواع دیگر سنگ های آذرین مورد استفاده در صنایع ساختمانی عبارتند از: دیوریت، بازالت، سینیت، گابرو لابرادوریت و دیاباز . سنگ های تزئینی که عمده‌ترین مصرف آنها پوشاندن سطح خارجی ساختمانهاست با اسامی گوناگون زیر در دنیا شناخته شده اند:

Facing Stone . Cut Stone . Dinuntion Stone  و……..در ایران نیز این سنگها را با نام سنگ های تزئینی ، سنگهای قابل برش ، سنگ روکار ، سنگ نما و سنگ کوپ می شناسند واستفاده  از آنها هم قدمت نسبتاً زیادی دارد . در بناهای قدیمی از این سنگها بخصوص به صورت سنگ کف استفاده می شده است . استفاده از سنگ های نما بستگی به خواص فیزیکی و قابلیت صیقل خوردن آنها دارد . گروهی از سنگها نیز مصارفی غیر از کاربرد در ساختمانها دارد که از آن جمله می توان مورد استفاده آنها در ساختن اشیاء زینتی نظیر مجسمه ، زیرسیگاری ، میز ، ظروف سنگی ، قاب عکس وغیره را نام برد . به اینگونه سنگ ها غالباً سنگ های زینتی یا Ornamental Stone  اطلاق می شود.

سنگ لوح (Slate  ) :

سنگ لوح (اسلیت) معمولاً در بستر رودخانه ها یا معادن زیر زمینی یافت می‌شود. سنگ لوح و کوارتزیت از لحاظ پرداخت و ابعاد محدودیت دارند .معمولاً این سنگها را میتوان در داخل وخارج ساختمان به کار برد . سنگ لوح در اثر دگرگونی پلمبه سنگ (شیل) تشکیل شده و معمولاً به صورت لایه ای یافت می شود و می توان آن را با رخهای نامنظم شکاف داد .

سنگ آهک و تراورتن Lime Stone and Travertine
سنگ آهک وتراورتن ( شامل ماسه سنگ ، صدف سنگ ، دولومیت ، فسیل سنگ و سنگ صدف دار ) معمولاً به طور زیرزمینی استخراج می شود . این سنگها غالباً از لحاظ اندازه ، محدودیت دارند و معمولاً صیقل پذیر نیستند . گاهی ناگزیر باید مشخص کنیم که به سنگ آهک دولومیتی نیاز دارید یا به سنگ آهک اتولیتی . خریداران معمولاً این سنگ ها را به سبب دانه بندی و بافت ویژه ای که دارند بصورت شیشه ای یا خشن انتخاب می کنند. اگر این سنگ ها در آزمونهای معینی موفق ازآب  درآیند می توان  آنها را در کاربرد های خارجی نیز مصرف کرد.باید از میزان جذب رطوبت سنگ در کاربرد مورد نظر آگاه باشید معمولاً سنگ آهک ها زیاد رطوبت جذب می کنند وبرای مناطق مرطوب مناسب نیستند مگر اینکه بتانه کاری ودرزبندی شوند .بسیاری سنگ آهک ها نرم اند واز این رو هر گاه به صورت سنگ فرش مصرف شوند زود ساییده می شوند ومی توان  حفره ها را با رزینهای مصنوعی مثل اپوکسی وسیمان پر کرد.

مرمر( Marble )

مرمر (شامل سنگ سبز، مرمر اونیکس، سرپانتین وبعضی از سنگ آهک ها) به دوصورت تعریف می‌شود: اول به صورت سنگی که تبلورمجدد یافته است (تعریف زمین شناختی) و دوم به صورت سنگ آهکی که صیقل پذیر است .(تعریف تجاری) بر طبق دانسته های امروزی ما همه مرمر هایی که مثلاً از اسپانیا می آیند در واقع سنگ آهک (Line Stone  ) هستند معمولاً مرمرها در نواحی کوهستانی یافت می شوند و بنابراین عامل هایی که در مورد سنگ آهک صادق اند ، در مورد این سنگها نیز اعتبار دارند. بعضی از مرمرها حفره یا درزه دارند و باید آنها را با پرکننده یا شبکه از جنس فایبرگلاس  تقویت کرد .

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بررسی کانسارها و منابع معدنی سنگهای ساختمانی در استان سیستان و بلوچستان و مقایسه آن در سطح کشور”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ابتدا محصولات مورد علاقه خود را به سبد خرید اضافه نمایید.
  • سپس روی آیکون سبد خرید کلیک کنید.
  • محصولات داخل سبد خرید و مجموع مبلغ قابل پرداخت در صفحه تسویه حساب به شما نمایش داده می شوند.
  • فرم تسویه حساب را تکمیل کرده و روش پرداخت خود را انتخاب نمایید.
  • می توانید با استفاده از درگاه های پرداخت آنلاین خرید خود را تکمیل نمایید.
  • پس از تکمیل خرید می توانید به فایل های محصول دسترسی داشته باشید.
  • در صورت داشتن حساب کاربری می توانید سوابق خرید خود را در پنل کاربری خود مشاهده نمایید.
تماس با پشتیبانی